ΣΠΙΤΙ

Βρεφική φωλίτσα ύπνου: Το ανεπάντεχα πολυχρηστικό δώρο για το μωρό σου

123rf

Ανάμεσα σε όλα εκείνα που είχα στα saved στο Instagram για τον ερχομό του μωρού μου, βρισκόταν και ένα νέο σχετικά item, το οποίο πρωτοδιάβασα ως ”baby nest”. Ουσιαστικά πρόκειται για μία βρεφική φωλίτσα ύπνου που καμία σχέση δεν έχει με λίκνο, καλαθούνα ή πορτ-μπεμπε και με την πρώτη ματιά θα σου γεμίσει το μάτι αισθητικά αλλά δεν θα ικανοποιήσει, ίσως, τις πρακτικές σου προσδοκίες.

Προσωπικά δεν έκανα σχεδόν καμία αγορά με βάση την χρησιμότητα ή την πρακτικότητα. Το πρώτο κριτήριο για κάθε τι ήταν η αισθητική και φυσικά βλέποντας μία τέτοια φωλίτσα δεν μπορούσα παρά να υποκύψω στη γοητεία της. Δύο από τις φίλες μου αποφάσισαν να μου την πάρουν δώρο και μετά από μία διαδικασία-μαραθώνια για να βρεθεί αυτή που ήθελα, το baby nest έφτασε στο σπίτι.

Πριν ακόμα γίνει η αγορά, όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την «προίκα του μωρού» είχαν πάρει την ίδια θέση για τη φωλίτσα. «Μα τι θα την κάνεις;», «Νομίζεις ότι το μωρό θα κάθεται εκεί μόνο του κι εσύ δίπλα του χαρούμενη μανούλα θα διαβάζεις το βιβλίο σου;». Ναι απαντούσα και το εννοούσα.

Η πραγματικότητα με προσγείωσε, αλλά όπως πολλά ακόμα πράγματα στη ζωή, ήθελε και η φωλίτσα τον χρόνο της. Στην αρχή την χρησιμοποιούσα μόνο για φωτογραφίες -να σημειωθεί ότι είναι άκρως ινσταγκραμικό item- αφού ο μπέμπης με δυσκολία κοιμόταν – ακόμη και στην αγκαλιά μου. Σταδιακά όμως, άρχισα να βρίσκω λόγους ύπαρξής της και πλέον είναι ένα από τα πιο χρήσιμα δώρα που μου έκαναν.

Διάβασε ακόμα: Βρεφικό δωμάτιο: Τα πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι και θα σου φανούν πολύ χρήσιμα

Αντί για πάντα

Η φωλίτσα ύπνου είναι πλέον μέσα στην κούνια και έχει αντικαταστήσει την πάντα που έχω άρνηση να βάλω για αισθητικούς και πάλι λόγους. Εκτός του ότι με ικανοποιεί από διακοσμητικής άποψης, ήταν και πολύ βοηθητική για να μπορεί ο μπέμπης να κοιμηθεί μόνος του στην κούνια. Τα μαξιλάρια που έχει γύρω-γύρω δημιουργούν μία αίσθηση ασφάλειας που βοηθά το μωρό να κοιμάται πιο εύκολα και πιο ήσυχο. Επιπλέον, το κάτω μέρος σε κάθε φωλίτσα είναι ρυθμιζόμενο και ανάλογα την ηλικία του μωρού το κλείνεις ή το αφήνεις ανοιχτό για να είναι ελεύθερα τα ποδαράκια του.

Ένα κινούμενο κρεβάτι

Το μωρό μεγαλώνει και φτάνει εκείνη η στιγμή που το αφήνεις στον παππού και τη γιαγιά. Το σπίτι προφανώς δεν έχει όλα τα κομφόρ και το πορτ-μπεμπέ είναι πια πολύ μικρό για να χωρέσει το μωρό. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, η φωλίτσα θα σε σώσει. Μπορεί να σταθεί στον καναπέ ή και στο κρεβάτι και έτσι το μωρό δεν θα αλλάξει τελείως το περιβάλλον του ύπνου του. Μία μπλούζα της μαμάς δίπλα θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ για να μείνει ήρεμο.

Μερικές ακόμα χρήσεις

– Ακόμα δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά νομίζω ότι το baby nest θα συνεχίσει να είναι χρήσιμο και τα επόμενα χρόνια. Αρχικά μπορεί να γίνει μία φωλίτσα παιχνιδιού για το δωμάτιο ή ένα τεράστιο μαξιλάρι για τα ταξίδια.

– Αν και έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο, η παιδική φωλίτσα ύπνου μπορεί να φανεί χρήσιμη ως ένα πεδίο χαλάρωσης του μωρού τους πρώτους μήνες της ζωής του. Θα το έχεις δίπλα σου όταν χαλαρώνεις στον καναπέ ή ακόμα και στο κρεβάτι.

Αν, λοιπόν, πρόκειται να γίνεις σύντομα μαμά, βάλε κι εσύ στα saved ένα baby nest. Κυκλοφορούν πλέον τόσα πολλά που δύσκολα δεν θα υποκύψεις, είτε είσαι από εκείνες που κάνουν πρακτικές και χρήσιμες αγορές με βάση τη λογική, είτε όχι, δηλαδή σαν εμένα.

Κεντρική φωτογραφία: 123rf