CELEBRITIES

“Ένας διαφορετικός μονόλογος”. Boo is a state of mind:09

Αρχικά ήρθε πριν καν κοιμηθώ, αφού με πήρε ο ύπνος στις 05:00. Έβλεπα μέσω Instagram live και 3 διαφορετικών accounts, Vogue-Farfetch-Manrepeller, (τρελάθηκα στο ζάπινγκ λέμε!) το κόκκινο (λευκό) χαλί του φετινού Met Gala: Rei Kawakubo/Comme des Garçons. Πράγμα που με έκανε πολύ χαρούμενη γιατί θεωρώ ότι είναι το πιο ενδιαφέρον κόκκινο (λευκό ήταν) χαλί όλου του χρόνου και γιατί παράλληλα έστελνα ένα εκατομμύριο σχόλια και μηνύματα με τον κολλητό μου Άλεξ, που το έβλεπε ζωντανά από τη Νέα Υόρκη.

Είμαι σίγουρη ότι τα κορίτσια μου εδώ στο Ladylike.gr έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο να καλύψουν όλο το event με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά όταν όλο αυτό τελείωσε, ανέβασα κι εγώ tiny mini review στα stories μου:

 

Comme des Garcons Fall 2016 και ήταν η απόλυτη παρουσία της βραδιάς!

 

Με Chanel

 

Για να μου φύγει, λοιπόν, η κακιά συνήθεια που μου έχει μείνει απο το τζετ λαγκ, να κάνω τη νύχτα μέρα, έβαλα επίτηδες ξυπνητήρι στις 08:30! Στόχος; Να έχω κοιμηθεί λίγο, να κουραστώ με τα όσα έχω να κάνω μέσα στην ημέρα και να αρχίσω να κοιμάμαι ”φυσιολογικότερα”.

Μαζί με εμένα ωστόσο, έμαθα με το που άνοιξα τα μάτια μου και μπήκα στο twitter να διαβάσω τα νέα, ξενύχτησαν και οι άνθρωποι της κυβέρνησης -όχι επειδή έβλεπαν Met Gala- αφού η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο Χίλτον, τελείωσε στις 6 το πρωί. Το ξημέρωμα έφυγαν με ικανοποίηση από εκεί, αφού έκλεισαν μια “προκαταρκτική τεχνική συμφωνία” η οποία περιλαμβάνει διάφορα καινούρια πράγματα -εννοώ ξεκάθαρα μειώσεις και περικοπές- που ΔΕ ΘΕΣ να έχεις διαβάσει με την τσίμπλα στο μάτι!

Αναλογιζόμενη, λοιπόν, τι στο καλό έχει μείνει ακόμη να μειωθεί στις συντάξεις, εκείνο το άλλο άρθρο που πέτυχα εχθές και αναφερόταν στη ανεργία, το ενδεχόμενο της μετανάστευσης ή του να μην σηκωθώ από το κρεβάτι καν γιατί… κατάθλιψη, έπεσα πάνω σε ένα ακόμη άρθρο.

Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του late night show του Jimmy Kimmel, η έναρξη ήταν σημαντικά διαφορετική σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει από τον πανΑστείο παρουσιαστή.

Για 15 λεπτά προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του εξιστορώντας στο κοινό την περιπέτεια που αντιμετωπίζει (ευτυχώς με θετικό αποτέλεσμα) ο μόλις 10 ημερών νεογέννητος γιος του. Μια περιπέτεια που ξεκίνησε 3 ώρες μετά τον τοκετό, όταν μια νοσοκόμα παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη λειτουργία της καρδιάς του. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ασκήσει μια από τις καλύτερες κριτικές στην πολιτική του Τραμπ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα οικονομικά κονδύλια για την υγεία! Θα σας αφήσω εννοείται εδώ το βίντεο για να το δείτε (και ειλικρινά σας προτείνω να του χαρίσετε 15 λεπτά από το χρόνο σας) και μετά θα προσθέσω δύο σκέψεις που έκανα βλέποντάς το κι εγώ.

 

Ναι. Λίγα δάκρυα για πρωινό ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

Ξέρετε, ο Jimmy Kimmel είναι ένας απο τους πιο διάσημους ανθρώπους στην Αμερική. Ταυτόχρονα είναι σημαντικά πλούσιος. Υποθέτω, δηλαδή. Κάνει πάρα πολλά χρόνια μια από τις πιο επιτυχημένες βραδινές εκπομπές σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας. Και κάθε βράδυ προσφέρει κανονική ψυχαγωγία και γέλιο σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το γεγονός ότι τον είδα έτσι εχθές, μου υπενθύμισε το πασιφανές.

Τα προσωπικά δράματα, οι δυσκολίες, οι κακές στιγμές, δεν κάνουν διακρίσεις. Βρίσκουν τους ανθρώπους ανεξαιρέτως της κοινωνικής/οικονομικής θέσης τους. Αυτό που μπορεί να διαφέρει στη ζωή σε αυτό το κομμάτι, είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσεις αυτές τις δυσκολίες. Ο τρόπος που επιλέγεις να αντιδράσεις στον πόνο.

Ο Jimmy επέλεξε να είναι ειλικρινής, ευάλωτος, μα ταυτόχρονα όσο πιο ψύχραιμος μπορούσε. Να ευχαριστήσει ονομαστικά όλες τις νοσοκόμες που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειάς του και όχι μόνο τους μεγαλοχειρουργούς καρδιολόγους που ανέλαβαν τον μικρό. Να κάνει χιούμορ μέσα στα δάκρυά του και το σημαντικότερο; Να ασκήσει πολύ σκληρή κριτική στην πολιτική του Τραμπ, χωρίς να τον βρίσει. Χωρίς να λαϊκίζει. Χωρίς να φωνάξει. Έβγαλε μπροστά το καλό, το καλό που μπορεί να κάνει ο καθένας ιδιωτικά, και λειτούργησε ενωτικά. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν το έκανε για την τηλεθέαση, γιατί την έχει ήδη, ενώ έκλεισε το μονόλογο του στρέφοντας το βλέμμα και την σκέψη του κοινού στο ουσιώδες.

Αν κάποιος ήθελε να στείλει λίγη θετική ενέργεια ή μια προσευχή, ας το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο κι όχι εγωιστικά για το δικό του παιδί.

Εμένα αυτό το βίντεο θα με βοηθήσει σήμερα. Άντλησα κάτι για μένα μέσα από αυτό. Σηκώθηκα από το κρεβάτι μου λίγο διαφορετική εξαιτίας του. Και προσπαθώ να το κάνω κάθε μέρα της ζωής μου αυτό. Να αντλώ από όπου (από όπου!) μπορώ λίγο περισσότερο νόημα, λίγη περισσότερη ουσία γι’ αυτή τη ζωή.

Ίσως να βοήθησε κι εσένα. Ίσως και όχι. Αλλά μου άρεσε που το μοιράστηκα. Και ευχαριστώ πολύ γι αυτό.

boo!