SEX

Τι είναι ο demisexual και ποια η σχέση του με το σεξ

unsplash.com

Σεξομανής, asexual και μερικοί ακόμα, όπως το metrosexual ή το sapiosexual. Όροι παλιοί και νέοι που σκαρφίστηκε το ανθρώπινο μυαλό για να κωδικοποιήσει ερωτικές συμπεριφορές ή απλά προτιμήσεις στο ίδιο επίπεδο. Μια πρακτική ανεξάντλητη, ως φαίνεται, με νέες προσθήκες κάθε φορά που κάποιοι θεωρούν πως υπάρχει ανάγκη. Εν προκειμένω, ήρθε η ώρα να συστηθούμε με τον demisexual.

Υπάρχει και site, το demisexuality.org, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος ή απλά περίεργος μπορεί να εντοπίσει τον ορισμό μαζί με ό,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια του demisexual. Από συχνές ερωτήσεις μέχρι σχετική αρθρογραφία. Αλλά αλήθεια, τι είναι ο demisexual;

Βασικά, ό,τι λέει το όνομά του. Μισό-σέξουαλ. Σεξουαλικοί αλλά όχι φουλ, κατά το ήμισυ, αν μπορεί να μετρηθεί η σεξουαλικότητα. «Είναι τα άτομα που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σχέση με τον πληθυσμό. Άνθρωποι με μικρό έως και καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον». Κάτι ανάμεσα στους asexuals και τους σεξουαλικά ενεργούς. Η έλξη που νιώθει η/ο demisexual είναι λίγη και εκδηλώνεται υπό προϋποθέσεις. Για έναν τύπο ανθρώπου όπως αυτός, το σεξ δεν έρχεται νωρίς και δεν υπάρχει απολύτως καμίας μορφής ανάγκη για να συμβεί. Αυτή/ός που δηλώνει demisexual πρέπει πρώτα απ’ όλα να νιώσει το απόλυτο συναισθηματικό δέσιμο και ύστερα να προσωρήσει στο πρακτικό κομμάτι.  Αυτή είναι και η απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει σεξ ο demisexual. Όχι προκειμένου ν’ απολαύσει την πράξη αυτή καθαυτή, όσο για να έρθει ακόμα πιο κοντά με το πρόσωπο που νιώθει πραγματικά οικεία. Είναι το επιστέγασμα αυτής της συναισθηματικής σχέσης, όπότε, έρχεται πάντα μετά από αυτήν. Να γνωριστούμε πρώτα πολύ, πολύ καλά να έρθουμε κοντά πνευματικά, να νιώσουμε οικεία, και μετά λογικά θα έρθει το σεξ. Καμία αίσθηση λαγνείας ή πάθους που δεν ελέγχεται. Οι demisexuals ενδεχομένως να βγαίνουν για χρόνια μαζί, να ταξιδεύουν παρέα, να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, αλλά να μην έχουν νιώσει σωματική έλξη ώστε να φτάσουν στο σημείο να κάνουν σεξ. Μόλις δόθηκε λοιπόν χαρακτηρισμός, σ’ ένα από τα πιο παράδοξα φαινόμενα των σύγχρονων ανθρώπινων σχέσεων.