SEX

Oι καθημερινές συνήθειες που ρίχνουν την ερωτική σου διάθεση

Τον ξέρεις καλά. Θέλει να έρθετε πιο κοντά απόψε. Και χθες ήθελε, εσύ πάλι όχι. Και ξανά όχι. Η λίμπιντο στα Τάρταρα. Μια άρνηση που δεν αφορά προσωπικά το σύντροφό σου. Είναι θέμα δικό σου. Δεν θέλεις. Αλλά προβληματίζεσαι γι' αυτό, απορείς τι έχει συμβεί και το σεξ δεν είναι πια για σένα η πιο δελεαστική δραστηριότητα του σύμπαντος. Μήπως περνάς απλά μία φάση; Υπάρχει άλλη περίπτωση; ναι, είναι κάποιες συνήθειες που δεν λειτουργούν ενθαρρυντικά προς τη διάθεση στην οποία χρειάζεται να μπεις προκειμένου να νιώσεις ποθητή κι ότι ποθείς. Πρακτικές καθημερινότητας που σιγά σιγά γίνονται συνήθεια και ορθώνονται σαν εμπόδια δημιουργώντας αρνητικό κλίμα και ένα αίσθημα απόρριψης σ' εκείνον.

‘Εχεις μεγάλο θυμό

Όταν τα νεύρα συσσωρεύονται, όταν η αγανάκτηση χτυπάει «κόκκινο», όταν δεν εκτονώνεσαι και δεν συζητάς αυτά που σε απασχολούν και άρα τα κρατάς όλα μέσα σου, το μέσα σου μπλοκάρει. Όταν τα τσάκρα σου είναι κλειστά, πού να μπει και να περάσει η ερωτική ενέργεια; Πού όρεξη για σεξ με τόση κορτιζόλη ολούθε; Η ερωτική μηχανή συνδέεται σε πολλά σημεία με τη γενική ψυχολογία σου. Και το γεγονός ότι έχεις κατεβάσει ρολά στον τομέα, είναι η απόδειξη.

Όλο το αφήνεις να σ’ αφήσει

Είναι όπως πολλά που αν δεν τα εξασκείς, μπορεί να μην ξεχνάς πώς γίνονται, αλλά σίγουρα, τα αμελείς. Το σεξ όταν σταματάει να συμβαίνει εντελώς αυθόρμητα, θέλει να μπει σε πρόγραμμα. Και για να σε προλάβω, σαφώς και χρειάζεται πάθος για να συμβεί και να έχει και νόημα, αλλά όταν βάζεις στόχο να κάνεις οτιδήποτε άλλο μέσα στη μέρα εκτός απ’ αυτό, αργά ή γρήγορα, θα μπει σε δεύτερη μοίρα. Όσο πιο πολύ σεξ κάνεις, τόσο πιο πολύ θα το επιδιώκεις. Αυτός είναι ο κανόνας.

Δεν αυνανίζεσαι (πια)

Το να αμελείς το σεξ είναι το ένα σκέλος. Το άλλο είναι αυτό. Ο αυνανισμός αποτελεί μια ήπια μορφή προπόνησης, σε κρατάει σε εγρήγορση και πάνω απ’ όλα είναι μία κίνηση προσωπικής φροντίδας και επαφής με το σώμα σου. Ειδικά αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που το συνηθίζουν, το να το σταματάς μαρτυράει πως έχεις μπουκώσει με λάθος πράγματα. Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου ντε.

Και πίνεις. Πολύ

Τα ευεργετήματα του χαλαρού ποτού τα έχουμε συζητήσει πολύ. Όταν πίνεις λίγο και γενικά με μέτρο οι αναστολές μειώνονται, τα ταμπού πάνε περίπατο κι όλα αυτά γιατί η σεροτονίνη αυξάνει. Ωστόσο, όταν χρειάζεσαι μισό μπουκάλι κρασί στην καθισιά σου για να νιώσεις όμορφα, έχει έρθει η ώρα να το κοιτάξεις κάπως πιο σοβαρά. Γιατί το πολύ αλκοόλ δεν κάνει κακό μόνο στη συνολική σου υγεία, αλλά και στη λίμπιντό σου. Επιδρά αρνητικά.

Δεν σ’ αρέσεις

Ζητήματα αυτοπεποίθησης περνάμε όλες. Όταν όμως τα θέματα αυτά φτάνουν στο σημείο να «σκοτώνουν» την ερωτική σου ζωή και να σε κομπλεξάρουν ουσιαστικά, ο βαθμός τοξικότητας είναι πλέον ανησυχητικός. Το να μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου είναι απλά μια συμβουλή. Το ότι καμία δεν είναι τέλεια, μία διαπίστωση συνηθισμένη αλλά ουσιαστική γι’ αυτό που νιώθεις. Πρέπει να κάνεις κάτι για σένα. Η επίσκεψη σ’ έναν ψυχολόγο θα ήταν μια πολύ καλή λύση.