Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε σεξ για να είμαστε χαρούμενοι

Παίζει ρόλο η ποσότητα στο σεξ ή όλα είναι θέμα επικοινωνίας;

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί σε κουβέντες με φίλους αλλά και με το σύντροφό σου για το πόσο σεξ θεωρείται φυσιολογικό σε μία σχέση; Πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα γιατί η ποσότητα μετράει και «αν το αφήσεις σε αφήνει»; Μήπως είναι αρκετή η μία φορά την εβδομάδα (το Σαββατοκύριακο που η ζωή φαίνεται πιο ωραία); Ή είναι οκ να κάνουμε σεξ πιο σπάνια, ειδικά όταν η σχέση έχει γίνει πλέον μακροχρόνια;

Οι έρευνες δίνουν διαφορετικές απαντήσεις αλλά, πάνω κάτω, μας λένε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς. Ότι δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε το σεξ σε αριθμούς προκειμένου να είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Η καλή επικοινωνία και η αμοιβαία ερωτική διάθεση αρκούν για να ξέρουμε ότι κάτι λειτουργεί σωστά στη σεξουαλική μας ζωή.

Έρευνες των τελευταίων τριών χρόνων δείχνουν ότι ο μέσος ενήλικας λέει ναι στο σεξ 1 φορά την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, και ότι οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν πως οι περισσότερες φορές θα τους χαρίσουν και μακροζωία. Η συχνότητα του σεξ συνδέεται με την ηλικία, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση της υγείας αλλά και την ποιότητα της εκάστοτε σχέσης.

Το Ινστιτούτο Kinsey που ασχολείται με τη σεξουαλική υγεία κατηγοριοποιεί το σεξ ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ. Αν είσαι κάτω των 30 ετών, κάνεις και το περισσότερο σεξ με πάνω  από 2 φορές την εβδομάδα. Ανά δεκαετία, οι φορές (ετησίως) μειώνονται σταδιακά αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.

Δες κι αυτό: Τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε μία καλή σχέση

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν στο εξής. Στο ότι όλα καταλήγουν στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί το ζευγάρι. Αν υπάρχουν ανάγκες ή φαντασιώσεις που δε συζητούνται ή αν δεν υπάρχει σωματική επαφή και τρυφερότητα, ανεξαρτήτως σεξ, τότε το ζευγάρι απομακρύνεται και το ερωτικό κομμάτι εξαφανίζεται. Μην ξεχνάς ότι η ψυχική και εγκεφαλική επικοινωνία προηγείται της σωματικής.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ