SEX

Μπορεί το σεξ με πρόγραμμα να δουλέψει σε μια σχέση; Μια ειδικός συμβουλεύει

Όλοι θα θέλαμε να κάνουμε πάντα αυθόρμητο, παθιασμένο σεξ με μαλλιά που ανακατεύονται, ανάσες που μπερδεύονται, στάλες ιδρώτα που στάζουν στο στέρνο περνώντας από το λαιμό και όλα αυτά με την ίδια όρεξη καθημερινά. Είναι εφικτό; Σε ένα παράλληλο σύμπαν, πιθανώς.

Τώρα κρατήσου γιατί θα σε πάμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο άλλο άκρο. Το σεξ που γίνεται με πρόγραμμα. Ναι, μπορεί, σε πρώτη ανάγνωση, καθώς το λες να νιώθεις κάθε επιθυμία για σεξ να σβήνει σαν γόπα που τη βρέξαν με νερό, αλλά πριν το καταδικάσεις, το απορρίψεις και πας σε άλλο άρθρο, άφησε μας να σου πούμε δύο πράγματα γι’ αυτό (και μετά απόρριψε το).

«Στη δυτική κουλτούρα, υπάρχει η πεποίθηση ότι το σεξ πρέπει πάντα να συμβαίνει αυθόρμητα, αλλά σχεδόν ποτέ δεν γίνεται αυτό», λέει η Megan Fleming, σύμβουλος σεξ και σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη εξηγώντας ότι ειδικά αν είστε παντρεμένοι με τον αγαπημένο σου, έχετε παιδιά ή απλά μια πολυάσχολη ζωή, το αυθόρμητο σεξ δεν υφίσταται.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Fleming συμβουλεύει τα ζευγάρια που παρακολουθεί να προσχεδιάζουν το χρόνο που θα αφιερώνουν στο σεξ, κλείνοντας ένα ραντεβού με ημερομηνία, ώρα, μέρος και όλα τα σχετικά. Από την άλλη βέβαια, όσο και να προγραμματίσεις την ώρα, δεν μπορείς να προγραμματίσεις και τη διάθεση σου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρετε πώς θα αισθάνεστε και οι δύο εκείνη τη στιγμή και η λίμπιντο δεν έρχεται παραγγελία», επιβεβαιώνει η Fleming. «Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως είναι να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες που να καθιστούν το σεξ πιο πιθανό να συμβεί».

όσο πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας επάνω έτσι θα το αισθανθείτε στο σωστό χρόνο; Δεδομένου ότι το να είστε ξεκούραστοι βοηθάει στη διέγερση, μια καλή ιδέα είναι να πάρετε έναν υπνάκο πιο πριν. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, απλώς προσπάθησε να κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει.

Μια άλλη ιδέα είναι να κανονίσετε κάτι διασκεδαστικό το οποίο, τελικά, θα οδηγήσει στο ραντεβού σας για σεξ. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε μαζί, ετοιμάστε ένα γεύμα με τη συνοδεία κρασιού. Αλλιώς παίξτε κάτι ή κάντε κάτι που θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενωμένοι , αλλά και με διάθεση για παιχνίδια.

Πραγματικά αν όλο αυτό δουλέψει, η Fleming υποστηρίζει ότι θα ανυπομονείς για την επόμενη φορά.

Και πράγματι αν το καλοσκεφτείς, το να προγραμματίσεις πότε θα κάνεις σεξ είναι καλύτερο από το να μην κάνεις καθόλου σεξ. Και τελικά, ραντεβού στο ραντεβού να πώς θα ανακτήσεις τη (χαμένη) σεξουαλική σου ζωή.