SEX

4 tips για καυτό σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση

Μια ζωή ψάχνεις το άλλο σου μισό. Ακόμα κι όταν το βρεις, μετά από κάποιον καιρό τα πράγματα δεν είναι τόσο ονειρικά, όσο τους πρώτους μήνες. Στην προσπάθειά τους, λοιπόν, να βρουν ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μια μακροχρόνια σχέση ιδανική, χαρούμενη, και με τον χρόνο να κυλά χωρίς να βαριέσαι που ζεις και να ρουτινιάζεις, οι ερευνητές μίλησαν με πάνω από 40000 ετερόφυλους ανθρώπους που είναι για (πολύ) καιρό δεσμευμένοι.

Στην έρευνα, λοιπόν, συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, καθώς και οι σύντροφοί τους, οι οποίοι είναι μαζί για τουλάχιστον τρία χρόνια, είτε παντρεμένοι, είτε συγκατοικούν, και η ηλικία τους είναι κατά μέσο όρο 40 χρονών για τις γυναίκες και 46 για τους άντρες. Το 83% είπαν πως θυμούνται να είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή το πρώτο εξάμηνο της σχέσης τους. Όταν ρωτήθηκαν για το πώς περνούν σήμερα στο κρεβάτι, περίπου οι μισοί δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

“Τα τρία χρόνια είναι περίπου η φάση που η σεξουαλική ικανοποίηση και συχνότητα φθίνουν για τα περισσότερα ζευγάρια. Βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα το πρώτο εξάμηνο και μετά αρχίζει να πέφτει. Κάπου στα τρία με τέσσερα χρόνια, το σεξ μεταξύ δύο συντρόφων γίνεται πια με τη συχνότητα που θα γίνεται για το υπόλοιπο της σχέσης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ικανοποιούνται όλο και λιγότερο με το πέρας των χρόνων. Υπάρχουν όμως μερικά ζευγάρια που έχουν βρει τη φόρμουλα και κάνουν τόσο σεξ όσο χρειάζεται για να είναι χαρούμενοι με τη σχέση τους. Βρήκαμε τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά από όλα τα ζευγάρια που μένουν ανικανοποίητα”, λέει ο David Frederick, επικεφαλής της έρευνας.

Ορίστε τα ευρήματά τους, για να αναθερμάνεις κι εσύ μια τυχόν “ρουτινιασμένη” κρεβατοκάμαρα.

Γίνε πιο τολμηρή

Στους συμμετέχοντες, δόθηκε μια λίστα με 17 σεξουαλικές πράξεις – όπως η χρήση δονητή ή sex toy κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και το πρωκτικό – και στη συνέχεια ρωτήθηκαν αν έχουν κάνει κάποιες απ’ αυτές τη χρονιά που πέρασε. Όσο περισσότερες είχε κάνει κάποιος, τόσο πιο ικανοποιημένος ήταν. Εκείνες που διαχώριζαν τους ικανοποιημένους από τους ανικανοποίητους, ήταν μια καινούρια στάση, σέξι εσώρουχα ή ένα αισθησιακό μπάνιο για δύο. Κάντε κάτι διαφορετικό. Οτιδήποτε προβλέψιμο, είναι βέβαιο ότι θα φέρει ρουτίνα.

Φτιάξε την ανάλογη ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα και η διάθεση παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Η αισθησιακή μουσική, το να ανάψεις ένα κερί, ή το να λες “σ’ αγαπώ” κατά τη διάρκεια του σεξ, αποδείχθηκε ότι ικανοποιεί περισσότερο και τους δύο συντρόφους.

Ας μιλήσουμε γι’ αυτό

Οι “ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή” ήταν εκείνοι που μιλούσαν με τους συντρόφους τους για το σεξ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λες τι θες, τι σου αρέσει και τι όχι, να τον επιβραβεύεις όταν κάνει κάτι καλά και να του λες πόσο τον θες. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες και οι γυναίκες τείνουν να μην τους το λένε, σύμφωνα με την έρευνα. Άρα να μιλάς και να παίρνεις πρωτοβουλίες.

Διάβασε εκείνα τα άρθρα με τα sex tips που κοροϊδεύεις

Δοκίμασε να εφαρμόσεις τα do’s και τα dont’s των βιβλίων και των sites. Μερικά είναι αληθινά και θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε περισσότερο το σεξ μετά την εκατομμυριοστή φορά που θα το κάνετε, ενώ θα έχετε βαρεθεί να ξαπλώνετε παρέα.