ΟΡΓΑΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον γυναικείο οργασμό

Το κλισέ για το ότι ένας άντρας εκσπερματώνει βρέξει - χιονίσει, ενώ εμείς οι γυναίκες δεν το έχουμε και τόσο εύκολο είναι γνωστό και στην θεωρία, αλλά υποθέτω και στην πράξη, για τις περισσότερες.

Δεν τίθεται κανένα θέμα ανατομικής αδικίας ή βιολογικών προτιμήσεων υπέρ του ανδρικού φύλου, αφού όπως επίσης είναι σχετικά γνωστό, μπορεί οι γυναίκες να δυσκολεύονται, αλλά εντέλει βιώνουν πολύ εντονότερα τους οργασμούς τους.

Δεν είναι ποτέ αργά να μάθεις περισσότερα για το σώμα σου, πόσο μάλλον για μια από τις ωραιότερες εμπειρίες τις οποίες έχει δημιουργηθεί να βιώνει. Έτσι λοιπόν, ένα νέο βίντεο από το BuzzFeed, έρχεται να ρίξει λίγο παραπάνω φως στα… ενδότερα του γυναικείου σώματος.

1. Τι είναι τελικά ο γυναικείος οργασμός;

Σύμφωνα λοιπόν με την σεξοθεραπεύτρια Marin, ο γυναικείος οργασμός είναι ”το αποκορύφωμα της σεξουαλικής απόλαυσης”. Ουσιαστικά την υπόλοιπη ώρα απλά συμβαίνουν όμορφα πράγματα και όταν κορυφώνεις, ό,τι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απλά ”καλό”, εκρήγνυται σαν μια βόμβα απόλαυσης και υπεροχότητας (ναι αυτή είναι μια δική μου λέξη).

2. Υπάρχουν πολλοί τύποι οργασμού;

Ναι! Υπάρχει ο κλειτοριδικός και ο κολπικός οργασμός. Ο κλειτοριδικός είναι αυτός που προκαλείται όταν ερεθίζεται η περιοχή της κλειτορίδας και γενικότερα δεν απαιτείται διείσδυση. Ο κολπικός αντίθετα, είναι ο οργασμός που συντελείται από τον ερεθισμό του εσωτερικού του γυναικείου κόλπου. Είναι αυτός που αποδίδεται στη διέγερση του σημείου G, το οποίο ακόμα δεν έχουμε καταλήξει βέβαια αν όντως υπάρχει ή ευθύνεται πραγματικά για κάποιο είδος οργασμού. Βέβαια μετά υπάρχουν και υποκατηγορίες στα είδη του κολπικού οργασμού, αυτό όμως που μετράει είναι πώς νιώθεις εσύ καλύτερα.

Κανένας οργασμός δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιο άλλο είδος οργασμού.

3. Έχει σημασία πώς μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό;

Όχι. Σύμφωνα με τις ειδικούς, δεν υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα, άσχετα με το πώς θα ολοκληρώσεις. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Άλλωστε η Marin λέει πως μόνο το 30% των γυναικών μπορούν να φτάσουν σε οργασμό με διείσδυση. Το υπόλοιπο 70% θα χρειαστεί… άλλες μεθόδους.

4. Τι γίνεται με το squirting;

Το αλά ελληνικά, ”ράντισμα” για το οποίο έχεις πολύ πιθανόν ακούσει, είναι ουσιαστικά η ”εκτόξευση” υγρού από το γυναικείο κορμί καθώς αυτό είναι σε οργασμό. Βέβαια υπάρχουν και γυναίκες που μπορούν να το κάνουν ξεχωριστά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα βέβαια, το ”ράντισμα” μεγάλης ποσότητας ίσως και να προέρχεται από την ουροδόχο κύστη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν είναι και το πιο σύνηθες φαινόμενο, αλλά πολλοί υποστηρίζουν πως αν ερεθίσεις το σημείο G, είναι ευκολότερο να πετύχεις το squirting. Στην αρχή μπορεί να νιώσεις σαν να θες να ουρήσεις, αλλά όπως και να ‘χει, βρες αυτό που κάνει εσένα να νιώθεις καλύτερα.

5. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθείς με τον οργασμό;

 

Η μαγική λέξη είναι ο αυνανισμός. Μην ντρέπεσαι. Αν δεν μάθεις εσύ τι λειτουργεί καλύτερα για τον εαυτό σου, τότε πώς θα το μοιραστείς με τον σύντροφό σου. Εξερεύνησε το σώμα σου και θα μπορείς πολύ ευκολότερα να έρθεις σε οργασμό. Δεν έχεις και πολύ χρόνο άλλωστε. Η μέση γυναίκα ολοκληρώνει σε 20 λεπτά, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος των αντρών είναι τα 3!

Περισσότερες πληροφορίες στο βίντεο: