ΕΡΩΤΑΣ

Οι 7 αλήθειες μίας σχέσης που δεν είναι πια στα πρώτα “μέλια”

Αν είσαι στην αρχή της σχέσης και διαβάζεις, σκέφτεσαι ότι αποκλείεται να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζεις. Αν όμως το σκεφτείς πιο βαθιά, το στάδιο που ακολουθεί τον πρώτο έρωτα και τα μέλια, δεν χρειάζεται να είναι ξενέρωτο ή να το κρίνεις ως αποτυχία. Αν το αντιμετωπίσεις σαν βαθύτερο «δέσιμο» και επικοινωνία, αντιλαμβάνεσαι ότι η σχέση περνά σε ένα άλλο επίπεδο και είναι οκ. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που έρχονται να προστεθούν σε μία σχέση που έχει μπει στο στάδιο της οικειότητας;

Ντύνεσαι (μόνο) άνετα

Θυμάσαι την αρχή, που αγόραζες bralettes και χαριτωμένα καλτσάκια για να κυκλοφορείς μπροστά του; Κι αυτό μπορεί να γίνεται αργότερα, αλλά δε θα κάτσεις να το πολυσκεφτείς αν η φόρμα έχει τρύπα ή αν φοράς το σουτιέν που δεν χαρακτηρίζεται πολύ από sexiness. Πάνω απ’όλα η άνεση.

Δες κι αυτό: 5 χρήσιμες συμβουλές για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο

Αρρωσταίνεις και δεν ντρέπεσαι

 

Είμαστε άνθρωποι και «αρπάζουμε» ένα κρύωμα. Αν σου συμβεί στην αρχή, το παίζεις πιο άνετη («έλα μωρέ, ένα βηχαλάκι είναι») αλλά μετά γεμίζεις τον καναπέ με χαρτομάντιλα, ξαπλώνεις ανάσκελα με ανοιχτό το στόμα και κόκκινη μύτη περιμένοντας τη γλυκιά λύτρωση. Όταν υπάρχει αγάπη, και σουπίτσα θα σου φτιάξει και δε θα περιμένει να είσαι συνέχεια δυνατή.

Χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσά του (έστω και κατά λάθος)

Δεν σου προτείνουμε να μοιράζεσαι τα προϊόντα υγιεινής με το ταίρι σου, αλλά μπορεί να συμβεί. Όταν το πρωί σκουντουφλάς μέχρι την τουαλέτα και βιάζεσαι να πας στη δουλειά, υπάρχει η πιθανότητα να αρπάξεις λάθος οδοντόβουρτσα. Αρκεί να μην το έχετε συνήθειο.

Η διασκέδασή σας περιορίζεσαι στο Netflix and chill

 

Ο μεγαλύτερος φόβος πολλών ζευγαριών είναι να μην τελματώσουν και περνούν τον ελεύθερο χρόνο σπίτι τους, παρακολουθώντας σειρές και τρώγοντας σαν κτήνη. Εντάξει, στη θεωρία είναι εύκολο να τα λέμε. Αλλά όταν η καθημερινότητα σε «γονατίζει» από κούραση και άγχος, αν έχεις μία σχέση που σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου, είναι λογικό να προτιμάτε το άραγμα στο σπίτι, από το να τρέχετε σε πάρτι, μπαρ και ξένα σπίτια.

Διάβασε κι αυτό: Πικρές αλήθειες κάθε σχέσης. Μην κάνεις πως δε βλέπεις

Ωμή ειλικρίνεια

 

Από εκεί που φίλτραρες ακριβώς τι θα πεις και πώς θα του το φέρεις, φτάνεις σε αυτό το σημείο που δε θέλεις να κάνεις άλλο φιλτράρισμα και λες αυτό που σκέφτεσαι. Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από αυτό είναι το να πληγώσεις το ταίρι σου ή να γίνεις απότομη. Σε γενικές γραμμές όμως, είναι καλό να μπορείς να είσαι πάντα ο εαυτός σου (και να το δέχεται και ο άλλος).

Δεν κάνετε συνέχεια σεξ

Αυτό είναι τόσο υποκειμενικό και σχετικό, που δεν είναι δυνατόν να το κατηγοριοποιήσεις. Κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του ρυθμούς. Κάποιοι κάνουν κάθε μέρα (λέμε τώρα) ενώ άλλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το πιο αραιό σεξ. Επίσης, η ερωτική ζωή κάνει τους δικούς της κύκλους και δε σημαίνει ότι το τέλμα θα διαρκέσει για πάντα. Ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις πιο καυτό σεξ μετά από 5 χρόνια σε σχέση με την αρχή.

Μιλάτε για λογαριασμούς

Τα πρώτα μηνύματα είναι περισσότερο του στιλ «πόσο πολύ με σκέφτεσαι»; Ε, μετά τα πρώτα μέλια, και αφού μείνετε μαζί, τα μηνύματα γίνονται περισσότερο «μην ξεχάσεις να πάρεις μπρόκολο». Είναι μία καθαρά πρακτική αλλαγή στην οποία μπορείς να κάνεις ένα έξυπνο mix and match. «Μην ξεχάσεις το μπρόκολο. Και να με σκέφτεσαι».