TRAVEL

10 πρωτότυπες ιδέες για το γάμο σου

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Θέλετε να κάνετε έναν γάμο όπως κανένας άλλο -ή τουλάχιστον όπως κανένας γνωστός σας. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και κάτι που είναι εντελώς δικό σας. Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε ποιο είναι το στυλ σας σαν ζευγάρι. Διερεύνήστε τι συμπαθείτε και τι αντιπαθείτε.

Μόλις αποκαλυφθεί το προσωπικό σας στυλ, είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα και να αρχίσετε να.ετοιμάζετε το θέμα γάμου σας.

Το θέμα σας δεν πρέπει να είναι κάτι τόσο πολύπλοκο όσο ένας παραδοσιακός γάμος, γεμάτος με πολλά εθιμοτυπικά και κλισέ, αλλά θα πρέπει να εντοπίσετε ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικό στοιχείο την ημέρα του γάμου σας – ένα χρώμα, ένα λουλούδι, ή ακόμα και μια vintage καρφίτσα.

Μπορεί να αντλήσετε την έμπνευσή σας από τα ροζ τριαντάφυλλα, ένα μαργαριτάρι ή τις νιφάδες χιονιού (επειδή οι δύο σας έτυχε να γνωριστείτε κάνοντας σκι). Αν χρειάζεστε περισσότερες ιδέες, εδώ βρίσκονται 10 τρόποι που σας εξασφαλίζουν τη μοναδικότητα στο κεφάλαιο “στολισμός δεξίωσης γάμου”.

1. Βρείτε το σωστό χώρο του γάμου

Ο εντοπισμός του σωστού σημείου για τη φιλοξενία της δεξίωσής σας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σας. Η γαμήλια γιορτή σε μια αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου θα δώσει ένα πολύ διαφορετικό ύφος από ότι αν γινόταν σε έναν παλιό ξεπερασμένο αχυρώνα στο αγρόκτημα του παππού σας.

Εντοπίστε ένα ξεχωριστό χώρο – διαλέξτε ανάμεσα σε νυχτερινά κέντρα, κινηματογραφικές αίθουσες, κήπους σε οροφές της πόλης, εστιατόρια, γκαλερί τέχνης, ή ιστορικά αρχοντικά. Εναλλακτικά, ετατρέψτε το χώρο που θα επιλέξετε σε κάτι διαφορετικό για να δημιουργήσετε μια διαφορετική ατμόσφαιρα για το δείπνο και χορό του γάμου σας. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε την ατμόσφαιρα μόνο με το φωτισμό.

2. Δουλέψτε πάνω σε ένα θέμα

Η εύρεση ενός στοιχείου που θα συνδέεται με όλα τα στοιχεία του γάμου σας, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε μια πραγματικά αξέχαστη γιορτή.

3. Διαλέξτε μια αξέχαστη εναλλακτική ιδέα του βιβλίου των καλεσμένων

Ετοιμάστε μια μικρή γωνιά με φωτογραφίες του ζευγαριού στο χώρο της δεξίωσης ώστε οι φίλοι και η οικογένειά σας να μπορούν να φωτογραφηθούν πλάι στις αγαπημένες σας αναμνήσεις. Τα αποτελέσματα θα μοιάζουν λίγο σαν ένα οικογενειακό βίντεο χωρίς ήχο. Είτε θέλετε να το αντιμετωπίσετε με χιούμορ, είτε με συγκίνηση, θα συγκεντρώσετε ένα φωτογραφικό βιβλίο καλεσμένων του γάμου που θα αξίζει να διαφυλαχθεί για τα επόμενα χρόνια.

4. Δώστε προσοχή στο ντεκόρ

Η ατμόσφαιρα του κάθε γάμου υπαγορεύεται από το ντεκόρ. Για να επιτευχθεί μια γιορτή που απηχεί ρομαντισμό, διακοσμήστε το χώρο με δεκάδες κόκκινα τριαντάφυλλα και χρυσά διακοσμητικά γάμου. Αν σας αρέσει η κλασική κομψότητα, δοκιμάστε κεριά που επιπλέουν σε πισίνες, λουλούδια που επιπλέουν σε ενυδρία, με συνοδεία ένα κουαρτέτο εγχόρδων να παίζει ερωτικές μπαλάντες.

5. Επιμένων κλασσικά

Το λευκό δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναζητούν ζεστά, νέα χρώματα, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που δεν κρύβουν την αδυναμία τους στο παραδοσιακό. Συζητήστε με το ανθοπωλείο σας για την ανάμειξη αποχρώσεων του λευκού στις ανθοδέσμες σας. Χρησιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα λευκά λινά ή λινά που συνδυάζουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Προτιμήστε μια λευκή τούρτα γάμου με λευκό γλάσο και ζαχαρωτά άνθη από ζάχαρη. Τελευταία πινελιά: μια άσπρη λιμουζίνα!

6. Αγκαλιάστε το χρώμα

Ετοιμάστε ένα εντυπωσιακό μονόχρωμο σκηνικό, σε μπλε, μοβ, πράσινο ή πορτοκαλί. Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας τραπεζιών σε διαφορετικά σχήματα (κυκλικό, τετράγωνο, ορθογώνιο) και χρησιμοποιήστε διαφορετικές υφές και σχέδια για τα υφάσματα. Η χρωματική παλέτα σας θα παραμείνει η ίδια, αλλά κάθε ένα από τα τραπέζια θα αποκτήσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

7. Τοποθετήστε ξεχωριστά τα τραπέζια

Ποιος λέει ότι τα τραπέζια πρέπει να είναι ομοιόμορφα; Σκεφτείτε την εξάπλωση τους σε διαφορετικά σημεία του χώρου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ανθοσυνθεσεις εμπλουτίζοντάς τες με κεριά και λευκό τούλι

8. Κάντε το οικείο

Εάν έχετε επιλέξει ένα τεράστιο χώρο δεξίωσης για να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας, μπορεί η ατμόσφαιρα να γίνει πιο οικεία με την προσθήκη επίπλων σαλονιού. Αν δεν μπορεί να φέρετε καναπέδες και βελούδινα καθίσματα για να δημιουργήσετε ένα καθιστικό, δοκιμάστε καθίσματα μόνο για τέσσερα άτομα σε μερικά τραπέζια αντί για οκτώ έως δέκα, ή προσθέστε κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες, τα σεμεδάκια της γιαγιάς ..και γενικά, νιώστε σαν το σπίτι σας.

9. Μην παραλείψετε τον καλό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ένα βασικό (και συνήθως ξεχασμένο) στοιχείο. Ρωτήστε αν χώρος σας διαθέτει μια άλλη μορφή φωτισμού και χρησιμοποιήστε την. Μάθετε εάν ο χώρος της δεξίωσης επιτρέπει πειραματισμούς με το φωτισμό, όπως προβολείς, ντισκομπάλες, κλπ.

10. Δώστε τους καλεσμένους σας μια γεύση από ..χωριό

Σερβίρετε κάτι παραδοσιακό. Αν υπαρχει ένα τοπικό έδεσμα στην περιοχή που παντρεύεστε, μη διστάσετε να το προτείνετε. Επίσης, μπορείτε να προσφέρετε κάτι από τις περιοχές καταγωγής σας, τιμώντας τις καταβολές σας.

 

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

Χώρος Εκδηλώσεων Μια Φορά στο Περιστέρι

The White Collection for Brides by Katia Delatola

Ιδέες Διακόσμησης για έναν Ρομαντικό Γάμο!