LIFE

Νοσταλγώντας τις πρώτες ημέρες στο σχολείο

Κάθε χρόνο ακριβώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο μπαίνω σε ρυθμό νέου ξεκινήματος. Δε φταίω εγώ, 12 χρόνια στο σχολείο όπου ο Δεκαπενταύγουστος και μετά ακόμα περισσότερο η πρώτη του Σεπτέμβρη σήμαιναν ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη νέα σχολική χρονιά, κάπου γράφουν μέσα στον εγκέφαλο. Κάπου είναι δύσκολο να τα αφήσεις πίσω σου και στη δική μου περίπτωση δε θέλω κιόλας. Δεν είναι ότι νοσταλγώ στο τέλος του καλοκαιριού την εποχή που πήγαινα σχολείο γενικά γιατί κάθε χρόνο από αυτά τα 12, εκεί γύρω στον Μάρτιο, ξεκινούσα να μετράω αντίστροφα τις μέρες για το τέλος λες και ήμουν βαρυποινίτης. Νοσταλγώ όμως, ανερυθρίαστα, τις πρώτες ημέρες κάθε σχολικής χρονιάς. «Γιατί;» Θα ρωτήσεις. «Μα γιατί ήταν οι καλύτερες του σχολείου», θα σου απαντήσω.

Μην το ψάχνεις, έχω δίκιο. Οι πρώτες ημέρες του σχολείου ήταν καταρχάς η καλύτερη (και αναγκαστική λόγω της νέας χρονιάς) αφορμή για το αγαπημένο μου χόμπι, τα ψώνια (για όλα τα σχολικά εδώ, χωρίς κούραση!) Τετράδια πολύχρωμα, τετράδια σπιράλ, τετράδια στα πιο cool σχέδια επιστρατεύονταν για να με κάνουν (μάταια) να αγαπήσω τα μαθηματικά και όλα τα υπόλοιπα μαθήματα. Μαζί και στυλό, μολύβια και μαρκαδόροι, γόμες και όλη η γραφική ύλη που θα μπορούσε να χωρέσει στην πιο trendy κασετίνα που μπορούσα να βρω. Και για εμένα κασετίνα ήταν μόνο η διπλή κασετίνα, οφείλω να σου πω.

Κασετίνα Διπλή Coolbee Unicorn

Σετ Μαρκαδόροι Υπογράμμισης Summer Fun (6 Τεμάχια)

Δε στο κρύβω, ακόμα και σήμερα χρειάζομαι τέτοιου είδους αντικείμενα στην αρχή κάθε σεζόν. Και φυσικά χρειάζομαι να είναι μοντέρνα και μοδάτα όπως τότε για να με εμπνεύσουν. Οπότε αν με δεις να ψάχνω στα Public ανάμεσα στα υπόλοιπα (πολύ μικρότερα) μοντέρνα κορίτσια της πόλης, τα τετράδιά μου, μην εκπλαγείς.

Τετράδιο Ριγέ Β5 Coolbee 2 Θεμάτων Cactus

Τετράδιο Σπιράλ 2 Θεμάτων Β6 Graffiti Gorjuss

Το ίδιο και ακόμα σημαντικότερο θέμα των ημερών του αποκαλόκαιρου ήταν φυσικά η σχολική τσάντα. Τι χρώμα, τι μέγεθος, ποιο αγαπημένο μου κινούμενο σχέδιο να φιλοξενεί το σχέδιό του, μήπως να πάρω μονόχρωμη να φαίνομαι σοβαρή; Μήπως απλά να πάρω την πιο μεγάλη και flashy τσάντα για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα την έχει κανένας άλλος; Πώς να μην με ενθουσιάζουν μέχρι σήμερα τέτοια ερωτήματα, που τότε μες την απλότητά τους αποτελούσαν το επίκεντρο του παιδικού μου σύμπαντος;

 

Ευτυχώς, πλέον έχω την καλύτερη δικαιολογία να πηγαίνω στα Public και να συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό των παιδιών μπροστά στην μεγάλη ποικιλία σχολικών τσαντών στα ράφια τους. Η δικαιολογία είναι ο ανιψιός μου, μαθητής δημοτικού, gamer και εξερευνητής του κόσμου που κάθε χρόνο χρειάζεται την καινούργια του σχολική τσάντα. Δε μπορώ να πω ότι τον βοηθώ πολύ στην επιλογή γιατί χάνομαι στο σύννεφο της νοσταλγίας μου μπροστά στα ράφια. Ευτυχώς, που έχει στιλ και άποψη το παιδί.

Εκείνος θα διάλεγε κάτι τέτοιο.

Τσάντα Πλάτης Coolbee Sushi

Εγώ πάλι κάτι σε αυτό το στιλ.

Τσάντα Τρόλεϋ Jworld Sunrise Blush

Και παρ’ όλο που είμαι σίγουρη ότι σε έχω πείσει ήδη γιατί η Άννα Βίσση είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα», θα σου πω ένα ακόμα επιχείρημα για να δικαιολογηθώ γι’ αυτή τη νοσταλγική μου διάθεση για τις πρώτες ημέρες του σχολείου. Με το που έστριβα στη γωνία του σχολείου εκείνη την πρώτη ημέρα, φορώντας τα αγαπημένα μου καινούργια ρούχα για τον Αγιασμό, άκουγα γνώριμες φωνές, τους φίλους μου που είχα χάσει το καλοκαίρι. Και σαν παιδί για το οποίο η φιλία ήταν πρωταρχική αξία σε αυτή τη ζωή, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του σχολείου: Εκεί μέσα ήταν όλοι οι φίλοι μου.

Αυτός ο πανζουρλισμός της καταμέτρησης παγωτών και μπάνιων, ο διαγωνισμός μαυρίσματος στον οποίο οφείλω να πω ότι τα πήγαινα καλά, οι αγκαλιές και τα νέα παιχνίδια που είχαμε μάθει μεταξύ μας και μοιραζόμασταν με αγνό ενθουσιασμό, αυτό το ακατάπαυστο βουητό των νέων λες και δεν είχαμε όλη την χρονιά μπροστά μας να τα πούμε, δεν ξεχνιέται ποτέ και πάντα μένει ζωντανό και φρέσκο μέσα μου.

Βάλε, λοιπόν, στην εξίσωση και το γεγονός ότι πρώτες ημέρες στο σχολείο σημαίνει: Όχι πολλά μαθήματα, καθόλου διαγωνίσματα και τεστ και καταλαβαίνεις γιατί ήταν οι αγαπημένες μου. Και τις φέρνω πάντα στο μυαλό μου τέτοιες μέρες για να πάρω θάρρος για όλη τη χρονιά που θα ακολουθήσει. Ευτυχώς έχω και συμμάχους σε αυτό, τα τετράδια και την κασετίνα μου από τα Public.

Ε, και το παγουρίνο μου, πού πάω χωρίς αυτό;

Μπουκάλι Tri -Coastal Design Kawai 750ML

Και μην ξεχνάς ότι τώρα το Public φέρνει όλα τα σχολικά στη πόρτα σου σε λίγες ώρες! Με τη νέα υπηρεσία Next Day Delivery, μπορείς να έχεις όλα τα σχολικά που χρειάζεσαι, με παράδοση σε λιγότερο από 24 ώρες εντός Αττικής και χωρίς καμία έξτρα χρέωση.