LIFE

Στη Βενετία μάθαμε τα tricks για να φτιάξουμε το τέλειο Aperol Spritz

Λίγα πράγματα ξεπερνάνε την αίσθηση του να κάθεσαι την ιδανική ώρα της μέρας σε ένα ιδανικό σημείο της πόλης πίνοντας το aperitivo σου, όμως από την άλλη το πού και το πότε είναι ιδανική στιγμή για τον καθένα, δεν μπορεί να καθορίζεται μόνο από τους άλλους.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα πιο κινηματογραφικά μαγαζιά της Ελλάδας (και της Βενετίας!) για να πάρεις ιδέες για το πού μπορεί να απολαύσεις το Aperol Spritz σου, όμως από εκεί και μετά ούτε η χρονική στιγμή ούτε το σημείο υπακούν σε κανόνες. Το λατρεμένο aperitivo μπορεί να το απολαύσεις μαζί με φίλους, ένα σούρουπο, στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να το σερβίρεις εντυπωσιακά σε μια συγκέντρωση. Ή ακόμα και να το φτιάξεις για να συνοδεύσει την προβολή κάποιας αγαπημένης σου ταινίας- με παρέα ή και χωρίς.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι, είναι τα κατάλληλα υλικά, και μερικά tips για το πώς να φτιάξεις το τέλειο Aperol Spritz μόνη σου. Ιδανικό λοιπόν που βρεθήκαμε στη Βενετία για το κινηματογραφικό Φεστιβάλ, την πόλη με τη μεγαλύτερη παράδοση στο aperitivo, εκεί όπου το Aperol Spritz πρωταγωνιστεί.

 

Η πρόελευσή του πάει πίσω αιώνες, όταν η Βενετία ήταν ακόμα Αυστριακό έδαφος. Τότε οι αυστριακοί έπιναν το κρασί τους με σόδα και το έλεγαν σπρίτζερ. Το σημερινό σπριτζ ως κοκτέιλ είναι απόγονης εκείνης της μίξης, αλλά σμιλευμένης στο πέρασμα των αιώνων με το βενετσιάνικο βλέμμα και μεράκι.

Στη Βενετία λοιπόν, είδαμε, δοκιμάσαμε και μάθαμε, πώς να φτιάχνεις το τέλειο Aperol Spritz και τώρα θα το μάθεις και εσύ:

Τα υλικά

3 μέρη cinzano pro spritz

3 μέρη Aperol

Λίγο Schweppes Soda Water

Παγάκια

Μια φέτα πορτοκάλι

 

Η εκτέλεση

Να ξέρουμε πως σε ποσότητα πως το τελικό κοκτέιλ θα περιέχει 2 μέρη Aperol, 2 μέρη Cinzano και 1 μέρος Schweppes Soda Water, ώστε να υπολογίζουμε τις αναλογίες.

Πρώτα γεμίζουμε το ποτήρι με φρέσκα παγάκια.

Βάζουμε 3 μέρη cinzano pro spritz και έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε 3 μέρη Aperol και λίγο Schweppes Soda Water. Βάζουμε τα υλικά αργά και προσεκτικά και προσπαθούμε να μην ακουμπάνε στα παγάκια καθώς πέφτουν, όσο αυτό γίνεται. Αυτό  γίνεται ώστε στην όλη διαδικασία να μη χάσουμε τα bubbles που δίνουν στο διάσημο aperitivo τη γεύση του.

 

Μια εναλλακτική εκδοχή της διαδικασίας, αλλά λίγο πιο περίτεχνη, είναι να κρατήσουμε τα παγάκια για το τέλος. Να βάλουμε δηλαδή πρώτα τα υλικά στο ποτήρι κι ύστερα να προσθέσουμε προσεκτικά τα παγάκια ένα ένα. Έτσι θα αποφύγουμε να αφρίσει το ποτό και να χάσει τα bubbles.

Σε κάθε περίπτωση, το Aperol Spitz μας είναι τώρα έτοιμο. Γαρνίρουμε με τη φρεσκοκομμένη φέτα πορτοκαλιού, και έχουμε το perfect serve έτοιμο.

Για την παρέα ή για εμάς, για την ώρα του aperitivo ή για την ώρα της ταινίας. Ή για οτιδήποτε έχετε διάθεση.