ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που σου προκαλούν άγχος

Το Kl2real σε λέει ποιες καθημερινές συνήθειες σου προκαλούν άγχος.

Υπάρχουν μέρες που γυρίζω σπίτι και το άγχος με διακατέχει σε μέγιστο βαθμό και υπάρχουν και μέρες που γυρίζω και είμαι απαλλαγμένη από ό,τι αρνητικό μπαίνει στον οργανισμό. Σίγουρα την ώρα που διαβάζεις τις πρώτες γραμμές, ταυτίζεσαι με αυτό, καθώς κατά 90% σου συμβαίνει συχνά ή σπανιότερα.

Αναλόγως και το χαρακτήρα που έχεις. Μπήκα λοιπόν στο διαδίκτυο γιατί ήθελα να μάθω τι μου συμβαίνει! Έπεσε λοιπόν μπροστά μου μία  έρευνα που υποστήριζε ότι υπάρχουν καθημερινές συνήθειες οι οποίες χωρίς να το καταλαβαίνεις, σου προκαλούν άγχος ακόμη και κατάθλιψη. Διάβασα όλο το άρθρο και τα συμπεράσματα της έρευνας κι είμαι έτοιμη να σου τα παρουσιάσω παρακάτω.

Συνήθεια 1η: Ο τρόπος που περπατάς. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, αν βαδίζεις αδέξια και συγκεκριμένα με το κεφάλι χαμηλά, έχεις μεγάλες πιθανότητες να έχεις μεγαλύτερο άγχος από κάποιον που περπατάει με ψηλά το κεφάλι.

Συνήθεια 2η: Η έλλειψη γυμναστικής. Εκτός των άλλων, όταν δεν ασκείσαι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσεις κάποια στιγμή ακόμη  και κατάθλιψη.

Συνήθεια 3η: Αναβολή πραγμάτων που πρέπει να κάνεις. Όταν έχεις κάποιες υποχρεώσεις, και τις αναβάλλεις αυτό σημαίνει, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, ότι όλο αυτό σου προκαλεί μεγάλο άγχος και στρες.

Συνήθεια 4η: Όταν παίρνεις τη ζωή πολύ σοβαρά. Δεν έχει μόνο άσχημες στιγμές, έχει και ωραίες και σε αυτές πρέπει να γελάς. Μην ξεχνάς ότι το γέλιο δίνει ζωή.

Συνήθεια 5η: Η έλλειψη ύπνου. Όταν δεν κοιμάσαι, είναι λογικό όταν ξυπνάς να νιώθεις κουρασμένη και να μην έχεις όρεξη για τίποτα.

Συνήθεια 6η: Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού. Το άγχος που σου προκαλεί αυτή η κακή συνήθεια που λίγο πολύ την έχουμε όλοι, δεν μπορεί να περιγραφεί.

Συνήθεια 7η: Όταν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δεν είσαι ρομπότ, είσαι άνθρωπος. Γι’ αυτό ψυχραιμία. Όλα μπορούν να γίνουν με έναν σωστό προγραμματισμό.

Διάβασε επίσης στο Kl2real

4+ 1 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την προπόνηση

3 Super Gadgets που θα απογειώσουν… το τρέξιμό σου!!!