LIFE

Ορίστε πόσο άδικη είναι η ζωή: Δες πώς ωριμάζουν οι άντρες και πώς οι γυναίκες

Γύρω στα 20 αρχίζει σιγά σιγά το κορμί σου να αλλάζει. Στα 25 ίσως σε πιάσει μια πρώτη κρίση ηλικίας (εμένα μου συνέβη πάντως) και από εκεί που δεν έδινες καμία σημασία σε κρέμες και άλλα καλλωπιστικά είδη, αρχίζεις να τα χρησιμοποιείς φανατικά.

Το κορμί σου χρειάζεται όλο και περισσότερη γυμναστική και το δέρμα σου δεν έχει την ελαστικότητα που είχε κάποτε, νυστάζεις όλο και νωρίτερα και δεν αντέχεις πια τις κρεπάλες μέχρι το πρωί. Οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά και οι άσπρες τρίχες είναι κάπου εκεί να σου θυμίζουν ότι τα χρόνια περνούν (μαμά).

Η διαδικασία της γήρανσης είναι όμως αρκετά διαφορετική για τους άντρες και τις γυναίκες: για παράδειγμα το αντρικό δέρμα γερνάει πολύ πιο αργά επειδή είναι πιο παχύ, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο υγιείς καρδιές. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι πολλοί, έχουν και οι άντρες βιολογικό ρολόι, απλά το δικό τους αρχίζει να χτυπάει μετά τα σαράντα. Μετά απ’ αυτό μειώνεται και η ποσότητα και η ποιότητα σπέρματος και είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουν παιδιά. Στα θετικά του πράγματος, και οι άντρες και οι γυναίκες, εκεί γύρω στα εξήντα τους, βιώνουν μια έξαρση της δημιουργικότητάς τους.