LIFE

Την Καθαρά Δευτέρα είμαστε η καλύτερη εκδοχή μας

Καθημερινότητα και ρουτίνα. Δύο σχετικές μεταξύ τους λέξεις που αποτελούν κομμάτι της ζωής μας. Η Δευτέρα είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες θα μου πεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι λίγο πιο δύσκολη, αφού η επάνοδος από την ξεγνοιασιά του σαββατοκύριακου κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Δευτέρα στο γραφείο και οι ρυθμοί της δουλειάς δε σε αφήνουν να σηκώσεις κεφάλι.

 

Προθεσμίες που πρέπει να προλάβεις, projects που πρέπει να υλοποιηθούν, μηνύματα που πρέπει να απαντηθούν και ο χρόνος να περνά αργά και βασανιστικά. Ακόμη και αν κοιτάς το ρολόι κάθε δέκα λεπτά, δεν ωφελεί.

Υπάρχει όμως μία Δευτέρα, η Καθαρά Δευτέρα, που βρίσκεται στην καρδιά μας και χωρίς περιστροφές, μπορούμε να παραδεχθούμε πως είναι μία από τις αγαπημένες μας ημέρες της χρονιάς, η Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε!

Δεν είναι μόνο το ότι η Καθαρά Δευτέρα σπάει τη μονοτονία κι αφήνει την υπόλοιπη εβδομάδα να περάσει γρηγορότερα, αλλά είναι, επίσης, ταυτισμένη και με κάποιες απ’ τις πιο νόστιμες γεύσεις ενώ παράλληλα μας δίνει την ευκαιρία για πικ νικ στην εξοχή, με σήμα κατατεθέν του τραπεζιού τον Μακεδονικό Χαλβά!

 

Κι επειδή στο Ladylike μας αρέσει να μιλάμε με έργα και πράξεις, μπήκαμε λίγο νωρίτερα σε Καθαροδευτεριάτικη διάθεση, βάλαμε στο καλάθι μας τα απαραίτητα και πήγαμε να γιορτάσουμε στην εξοχή! Όπου «απαραίτητα» βάλε: χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, τουρσί, ντολμαδάκια, γίγαντες, λαγάνα και φυσικά Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο, με Μέλι, με γεύση Βανίλια και με Αμύγδαλα (η καθεμία από εμάς έχει τη δική της αγαπημένη γεύση).

Σκοπός μας να κάνουμε την απόλυτη σύγκριση: Απλή Δευτέρα εναντίον Καθαράς Δευτέρας – και με φωτογραφικές αποδείξεις! Κάνε «κλικ» στις εικόνες παρακάτω. Μόλις δεις τα χαμόγελα,θα καταλάβεις γιατί η Καθαρά Δευτέρα είναι η Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε!

 

Δήμητρα

Η Δευτέρα για τη Δήμητρα είναι παραδοσιακά η ημέρα με τα περισσότερα meetings. Της λέμε καλημέρα στις 10:00 και μετά την βλέπουμε ξανά στις 16:00. Κι έτσι κυλούν οι Δευτέρες της, από αίθουσα σε αίθουσα, με διαρκείς εναλλαγές θεμάτων. Η Καθαρά Δευτέρα τη βρίσκει καθισμένη στο καρό (κόκκινο-λευκό φυσικά) τραπεζομάντηλο και να απολαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα. Πάντα τέτοια εύχομαι.

Μαριλέλλα

 

Μία βόλτα στον αυτόματο πωλητή για ένα σνακ προσφέρει στη Μαριλέλλα την ευκαιρία να ξεπιαστεί. Δεν είναι και πολλές, άλλωστε, οι βόλτες που μπορεί να κάνει όταν η επικαιρότητα «τρέχει». «Κλικ» στη φωτογραφία και τη βλέπουμε να γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα με νοστιμιές και, φυσικά, Μακεδονικό Χαλβά! Χαμόγελο μέχρι τα αυτιά – αυτό είναι το ζητούμενο.

Δέσποινα

 

Ατζέντα στο αριστερό χέρι, μολύβι στο δεξί και προσπαθεί να σβήσει μία προς μία τις υποχρεώσεις της ημέρας. Γυαλιά μυωπίας από τη μία, γυαλιά ηλίου από την άλλη. Καλή παρέα, νοστιμιές στο τραπέζι και χαλαρή διάθεση. Τι άλλο να ζητήσεις από μία Δευτέρα;

Μαρίνα

 

Τηλέφωνα χτυπούν, ραντεβού κλείνονται, άλλα ακυρώνονται κι αυτή είναι μία τυπική Δευτέρα στο γραφείο για τη Μαρίνα. Την Καθαρά Δευτέρα, σε πικ νικ με φόντο το πράσινο και το γεμάτο τραπέζι μας να «κλέβει» την παράσταση, όλα είναι πολύ πιο όμορφα. Απουσιάζουμε, καλέστε μας αργότερα.

 

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού, στηρίζει φέτος το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που εκπληρώνει τις ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, μεταμορφώνοντας τη ζωή τους. Για τον λόγο αυτό, προσκαλεί όλους μας να επισκεφθούμε το www.agapamedeftera.gr και να επιλέξουμε ανάμεσα σε αγαπημένες συνήθειες που κάνουν την Καθαρά Δευτέρα τη Μόνη Δευτέρα Που Αγαπάμε.

Μπες κι εσύ τώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.agapamedeftera.gr, κάνε “share”, βοήθησε την καρδιά του Μακεδονικού Χαλβά να γεμίσει με αγάπη και χρώμα και φρόντισε να έχεις δίπλα σου όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν την Καθαρά Δευτέρα τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε: αγαπημένα πρόσωπα, νηστίσιμες λιχουδιές και, φυσικά, Μακεδονικό Χαλβά!