LIFE

7 tips για να φέρεις την άνοιξη στη ζωή σου

Το kl2real.gr, επίσημος συνεργάτης του ladylike.gr, γράφει 7 τρόπους που μπορεί να σε βοηθήσουν να δώσεις προβάδισμα στην υγεία σου αυτήν την άνοιξη.

Η Άνοιξη από μόνη της με ωθεί για κάποιες αλλαγές. Όχι με την έννοια της αναδιοργάνωσης.

Όλα αλλάζουν γύρω μας. Χρώματα, αρώματα, θερμοκρασία.

Ίσως σαν προετοιμασία και για το καλοκαίρι

1. Ξεκίνησε προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους

Το έξω σε καλεί… Ο καιρός είναι ζεστός και οι μέρες είναι μεγαλύτερες.

Προτείνω μέτρια άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, ή διαφορετικά 75 λεπτά την εβδομάδα έντονη άσκηση.

Βρες μια δραστηριότητα που να σου αρέσει (από τα απλούστερα: γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο κλπ) και να σε εμπνέει και καθιέρωσέ την 2-3 φορές την εβδομάδα, τις ώρες που χώρα στο πρόγραμμα σου, αν είναι δυνατόν να είναι η ίδια κάθε φορά, ώστε να ρυθμίσεις και τα γεύματα σου.

Τα Outdoor Training (τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμβηση) αποτελούν ιδανική μορφή άσκησης αυτή την εποχή και θα αλλάξει τρελά η ψυχολογία σου.

2. Ανανεώσε τη διατροφή σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Επωφελήσου από την ποικιλία των λαχανικών που είναι διαθέσιμα αυτή την εποχή. Κατανάλωσε λαχανικά και περίπου 3-5 μερίδες και περίπου 2-3 μερίδες φρούτων καθημερινά (προτίμησε ωμά).

Μπρόκολο, πράσινα φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, λάχανο, καρότα, ντομάτες είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Τα φρούτα είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή ινών, βιταμινών και ανόργανων αλάτων.

3. Πιες περισσότερο νερό

Η θερμοκρασία αρχίζει σιγά-σιγά να ανεβαίνει και είναι πιο δύσκολο το σώμα να μείνει ενυδατωμένο.

Πίνε άφθονο νερό πριν βγείς έξω, και να έχεις μαζί σου πάντα το μπουκαλάκι σου, ώστε να μην ξεχνιέσαι και να μπορείς να υπολογίζεις πόσο ήπιες.

4. Κόψτε το βραδινό ποτό, όχι τη βραδινή έξοδο

Αν μέχρι τώρα συνήθιζες να βγαίνεις και να πίνεις ένα ποτό πριν από τον ύπνο, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς πριν το επόμενο ποτηράκι.

Το αλκοόλ δεν προκαλεί μόνο αφυδάτωση, αλλά συνδέεται με διαταραχές ύπνου, υψηλή πίεση του αίματος και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Καλό θα ήταν οι γυναίκες να περιοριζόμαστε σε ένα ποτό την ημέρα και οι άνδρες μέχρι δύο αλκοολούχα ποτά κάθε μέρα!

5. Καιρός για ένα check up

Την Άνοιξη είναι ευκαιρία για ένα ολοκληρωμένο check-up, ανεξάρτητα αν ταλαιπωρείσαι από αλλεργίες ή όχι.

Είναι απαραίτητο για όλες τις ηλικίες στα πλαίσια της πρόληψης.

Ο γιατρός σου θα σε ενημερώσει (πάντα εμείς οι γυναίκες “αγκαζέ” με ένα ενδοκρινόλογο που εμπιστευόμαστε) και θα σε καθοδηγήσει, ώστε να ελέγξει με σωστό τρόπο την κατάσταση της υγείας σου.

6. Προστάτεψτε το δέρμα σου

Η μετάβαση από τους κρύους στους ζεστούς μήνες κάνει τον ήλιο να λάμπει περισσότερο, κάνοντας το δέρμα σου να χρειάζεται περισσότερη προστασία.

Όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες πρέπει να ενυδατώνουν τακτικά το δέρμα τους και να το προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Μην περιμένεις την άδεια σου για να αγοράσεις καλό αντηλιακό για να βάλεις στις παραλίες του νησιού που θα πας διακοπές.

Κάθε μέρα μετά την ενυδατική σου βάλε την αντηλιακή με δείκτη προστασίας SPF 15 ή υψηλότερο που να προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB, και στις επιφάνειες των χεριών Δεν φαντάζεσαι τι παθαίνουν στην οδήγηση και μόνο από την αντανάκλαση του παρμπρίζ.

Πάντα ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα καπέλο!!!

7. Ανανέωσε τις σχέσεις σου

Βγες από το σπίτι και συνάντησε φίλους.

Έρευνα έχει δείξει ότι οι καλές και ισχυρές κοινωνικές σχέσεις ωφελούν την υγεία και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Πέρασε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σου με τους ανθρώπους που έχεις καρατσεκάρει ότι σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και ανέμελα!

Προγραμμάτισε τακτικές εξόδους, απόλαυσε τις υπέροχες βραδιές αυτής της όμορφης εποχής επιλέγοντας κυρίως εξωτερικούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Tip: Να θυμάσαι ότι αν πάσχεις από κάποια ασθένεια, θα πρέπει να μιλήσεις με το γιατρό σου πριν κάνεις δραστικές αλλαγές στη διατροφή σου ή στον τρόπο άσκησης!

Spring Time! Enjoy

Διαβάστε επίσης στο kl2real.gr:

Ένας φίλος από τα παλιά… Απόστολος Γκλέτσος

Μπορώ να γυμναστώ όταν έχω περίοδο;