ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Πώς να καθαρίσεις το λάδι από το τζιν σου

Είναι Τετάρτη βράδυ και πας σ' ένα ρομαντικό δείπνο με το αγόρι σου. Ξεκινάς να τρως την σαλατούλα σου, ήσυχα και ωραία και τσουπ πέφτει λίγο λάδι στο αγαπημένο σου τζιν. Πανικός. Πας την τουαλέτα γρήγορα γρήγορα μήπως σώσεις την κατάσταση αλλά τίποτα. Ο λεκές επιμένει.

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Έβαλες ζεστό νερό και το έτριβες με τις ώρες, έριξες υγρό των πιάτων γιατί έτσι σου είπε η μαμά και έχεις αγοράσει όλα τα ειδικά σπρέι για τέτοιες περιστάσεις. Όλα μάταια. Είσαι έτοιμη να το πετάξεις στα σκουπίδια παρόλο που είναι το αγαπημένο σου τζιν και είχες ξοδέψει 100 ευρώ για να το πάρεις.

Μην ανησυχείς και μην αγχώνεσαι. Κάλυψε το όπως μπορείς, απόλαυσε το δείπνο σου με τον καλό σου και την επόμενη μέρα ακολούθησε τα πιο κάτω βήματα, προσεκτικά.

Τι θα χρειαστείς; Μια κιμωλία.

Τι να κάνεις: Τρίψε την κιμωλία σε όλη την επιφάνεια του λεκέ και άφησε το για μια περίπου ώρα. Στη συνέχεια, ρίξε το στο πλυντήριο για να πλυθεί και στέγνωσε το. Τέλος. Ολοκαίνουργιο.

Γιατί δουλεύει: Η κιμωλία απορροφά το λίπος ενώ το πλυντήριο ρούχων θα καθαρίσει κάθε υπόλειμμα που μπορεί να έχει μείνει.