ΓΑΜΟΣ

10 ιδέες για τον τέλειο καλοκαιρινό γάμο

Πριν από εσάς για εσάς που παντρεύεστε είτε σε ένα μήνα (οι last minute συμβουλές δεν έβλαψαν ποτέ κανένα), είτε το φθινόπωρο είτε ακόμα καλύτερα next summer (γιατί έχετε άφθονο χρόνο προετοιμασίας). Το Yes I Do.gr μάζεψε τις 10 καλύτερες ιδέες για να εμπνευστείτε για τον καλοκαιρινό σας γάμο.

Επιχείρηση ανθοδέσμη

 

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι ήλιοι σας! Το απόλυτο καλοκαιρινό λουλούδι δεν είναι άλλο από τα ηλιοτρόπια! Τολμήστε τα στην ανθοδέσμη σας! Εάν πάλι δεν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου ”λέλουδου” τότε μπορείτε να κάνετε μια ανθοδέσμη από λουλούδια σε fluo αποχρώσεις ή να προσθέσετε θαλασσινά στοιχεία π.χ. κοχύλια! Και για περισσότερες πληροφορίες μπείτε και εδώ.

Νυφικό

 

Keep it simple! Ακόμα και ένα απλό νυφικό / φόρεμα σε tea – length γραμμή  θα σας κάνει να λάμπετε!

Ο γαμπρός

 

Μια γραβατούλα σε mariniere style θα δώσει ένα nautical touch.

O κουμπάρος και η κουμπάρα

 

Όχι εμείς δεν υπονοούμε κάτι! Στην ενδυμασία και τα αξεσουάρ τους αναφερόμαστε. Λοιπόν υποψήφιοι κουμπάροι ακούστε προσεκτικά. Μπορείτε να αποφύγετε άνετα το κοστούμι ειδικά αν ο γάμος γίνεται σε νησί και να βάλετε βερμούδα! Θα αισθάνεστε πιο χαλαροί και αν καταφέρετε να πείσετε και το γαμπρό να κάνει το ίδιο ακόμα καλύτερα, νομίζω θα σας ευγνωμονεί! Όσο για εσάς bridesmaid μου σας επιτρέπουμε να κάνετε και μια μικρή υπερβολή, άλλωστε τους φίλους σας παντρεύετε. Μπορείτε λοιπόν να τολμήσετε έντονα χρώματα (προσοχή μην ξεχαστείτε, όχι λευκό, εκρού μην είστε σαν τη νύφη)  και γιατί όχι να ταιριάζετε θεματικά και χρωματικά με την ανθοδέσμη της νύφης;

Η γαμήλια τούρτα

 

Εδώ καλό θα είναι να δοκιμάσετε μαζί και να καταλήξετε στο τι σας αρέσει περισσότερο γευστικά. Αλλά θα ήταν ωραίο να πρωτοτυπήσετε και εμφανισιακά οπότε για δείτε μερικές ιδέες!

Φαγητό και ποτό

 

Πως θα σας φαινόταν να γλυκαίνατε στην υποδοχή τους καλεσμένους σας με μαλλί της γριάς ή με finger food που θυμίζει αλμυρό παγωτό και να τους δροσίζατε με νερό αρωματισμένο από φρούτα ή με σόδα για τους non – drinkers;

Η διακόσμηση

 

Εάν ο γάμος δεν έχει κάποια συγκεκριμένη θεματική π.χ. έχετε εμπνευστεί από την αγαπημένη ταινία και των δυο σας τότε ο τρόπος διακόσμησης του venue που θα τελεστεί ο γάμος  έχει να κάνει με το πώς θα τοποθετήσετε τα λουλούδια στο χώρο ή τις θέσεις των καλεσμένων σας. Φτιάξτε συνθέσεις 3D του αγαπημένου σας λουλουδιού και κοσμήστε το χώρο, τοποθετήστε σε σπειροειδή μορφή τις θέσεις των καλεσμένων ή κοσμήστε το χώρο με αγαπημένο σας αντικείμενα όπως πχ χαρταετούς και ανεμόμυλους!

Ιδέες υποδοχής

 

Τι πιο ωραίο από το να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας στο χώρο της δεξίωσης με ένα πάγκο με μερικά ”καλούδια” που θα τους φρεσκάρουν πριν ξεκινήσει το γαμήλιο γλέντι! Ή ακόμα πιο συναρπαστικό δεν θα ήταν να τους απασχολήσετε με υπαίθρια παιχνίδια; Πάντως το σίγουρο είναι ότι για ένα καλοκαιρινό γάμο αυτό που θα είναι απαραίτητο είναι να τοποθετήσετε κεράκια στα δέντρα τα οποία θα έχουν και αντι- κουνουπική δράση  για να αφήσουν τους καλεσμένους σας να διασκεδάσουν με την ησυχία τους.

Τα δωράκια στους καλεσμένους

 

Θα κάνετε τη διαφορά αν στο τέλος της βραδιάς δώσετε μικρά αναμνηστικά δώρα είτε στους καλεσμένους σας είτε στους κουμπάρους σας. Χαρίστε για παράδειγμα μια τσάντα με όλα τα απαραίτητα για την παραλία στην κουμπάρα σας. Εκείνη τόσα ”τράβηξε” μαζί σας στην οργάνωση του γάμου, είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για εκείνη! Δώστε στους καλεσμένους σας customized παγωτό ειδικά φτιαγμένο για το γάμο σας, θα το λατρέψουν! Μπορείτε να φτιάξετε γυαλιά ηλίου στα αγαπημένα σας χρώματα με χαραγμένη την ημερομηνία του γάμου σας. Σίγουρα με τέτοιες ιδέες θα σας ζητάνε να επαναλάβετε ξανά και ξανά το γάμο σας.

Οι φωτογραφίες

 

Και επειδή μια εικόνα ή πολλές εικόνες ισούνται με χίλιες λέξεις και θα έχετε να θυμάστε πολλά, τι καλύτερο από τα να φτιάξετε όμορφες οπτικές αναμνήσεις.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Wedding Party Food Porn. Πόσο πιο απλά να το πώ; #foodporn

Arte Cinematica :Δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, μια μοναδική αισθητική, ένας τέλειος γάμος. Ο δικός σου