LIFE

23 πράγματα που όλες οι φίλες κάνουν παρέα αλλά δεν τα συζητάνε ποτέ

Είμαι ένα κορίτσι που αγαπά, θαυμάζει και εμπιστεύεται τα κορίτσια. Μάλλον γι' αυτό το λόγο έχω μια μεγάλη κοριτσοπαρέα γεμάτη με αγαπημένες φίλες με τις οποίες αγγίζουμε το minimum τα 16 χρόνια φιλίας. Με άλλες η φιλία χάνεται στα βάθη της προσωπικής μας παρουσίας σε αυτή τη γη. Μετά από αυτή την εισαγωγή, φαντάζομαι φίλη μου ότι καταλαβαίνεις ότι ξέρω από πρώτο χέρι πώς ότι ακολουθήσει σε αυτή εδώ την λίστα είναι αλήθεια. Φίλε μου, που μπήκες από περιέργεια εδώ, πίστεψε όσα θέλεις.

Καμιά φορά όταν βγαίνουμε, μπαίνουμε μαζί στην τουαλέτα «προς νερού μας»

Μας βλέπεις να πηγαίνουμε δυο – δυο και καμιά φορά μπαίνουμε δυο – δυο στην τουαλέτα. Κάτι η ατέλειωτη ουρά, κάτι που δεν προλάβαμε να σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα της βραδιάς, κρίμα είναι να κοπεί η συζήτηση στη μέση.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρισκόμαστε η μία στο σπίτι της άλλης

Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη έξοδο, η μία βάφεται και η άλλη δεν μπορεί να κρατηθεί. Κανένα πρόβλημα, δεν ξεβολεύεται καμία. Δεν υπάρχει ντροπή σου λέω μεταξύ μας.

 

Δανείζουμε εσώρουχα, καλσόν και ρούχα η μία στην άλλη χωρίς να το σκεφτούμε

Είμαστε τόσο φίλες μεταξύ μας που πρακτικά είμαστε ο ίδιος άνθρωπος, οπότε προς τι ο δισταγμός;

 

Επίσης δανειζόμαστε συνεχώς η μία τα καλλυντικά της άλλης

Το καινούργιο κραγιόν που πήραμε μπορεί να μοιάζει τελείως διαφορετικό στα χείλη της φίλης μας. Θα το διαπιστώσουμε μάλλον μέσα σε λίγες ώρες.

Μιλάμε συχνά για την τριχοφυΐα μας

Το πόσες μέρες έχουμε να κάνουμε αποτρίχωση, οι τρόποι και το μήκος της τρίχας είναι πάντα ένα διασκεδαστικό θέμα συζήτησης για εμάς.

 

Κάνουμε αποτρίχωση παρέα

Ενίοτε και η μία στην άλλη. Ξυράφι, κερί, όποια μέθοδο κι αν προτιμά η καθεμία το έχει κάνει μπροστά στην φίλη της τουλάχιστον μία φορά στην ζωή της. Ιδιαίτερα στην πρώτη αποτρίχωση με κερί η φίλη κρίνεται απαραίτητη, για να κρατάει το χέρι σου όταν έρθει ο πόνος.

Αφήνουμε η μία την άλλη να ξεσπά και να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια όταν πρέπει

Αληθινή φιλία είναι να αναγνωρίζεις ότι ο άλλος έχει ανάγκη να ξεσπάσει ακόμα και για μία ώρα πριν ρωτήσει τι κάνεις εσύ.

 

Ξαπλώνουμε στο πάτωμα με ανοιχτά τα φερμουάρ των παντελονιών μας γιατί σκάσαμε στο φαΐ

«Με κουμπιά και φερμουάρ κατεβασμένα» έγραφε κάποτε η Λίνα Νικολακοπούλου και μιλούσε στην καρδιά μας. Τα στενά μας παντελόνια ανοίγουν στο λεπτό μετά το φαγητό και καμιά φορά και όταν τρώμε έξω. Και φυσικά το άνοιγμα του κουμπιού ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση να ξέρει η φίλη μας ότι μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά μας.

Κάνουμε παρέα η μία στην άλλη όσο αλλάζουμε ρούχα

 

Είτε φυσική είναι η παρουσία μας είτε όχι η παρεα όταν αλλάζουν τα outfit είναι δεδομένη. Έχω περάσει τουλάχιστον 50 λεπτά στο τηλέφωνο Σάββατο βράδυ, μέχρι να ετοιμαστεί η φίλη μου να βγει.

Ξέρουμε απέξω ή μία την ντουλάπα της άλλης

Όταν μας ακούσεις στο τηλέφωνο να λέμε: «Γιατί δεν βάζεις αυτό το κίτρινο top που έχεις στο τρίτο συρτάρι με το τζιν που έχεις κρεμασμένο στο αριστερό φύλλο της ντουλάπας» μην απορήσεις δεν είμαστε μέντιουμ. Απλά η ντουλάπα της κολλητής μας είναι δυο φορές ντουλάπα μας.

Γράφουμε η μια τα μηνύματα της άλλης

Πάντα η παρέα διαθέτει κάποια που το έχει περισσότερο στο γραπτό και αυτή η κάποια έχει συνθέσει από ένα απλό ρομαντικό μήνυμα εξομολόγησης αγάπης, μέχρι πορνογραφική νουβέλα και τα χρόνια πολλά στον πρώην που δεν θες να του δώσεις και πολύ θάρρος. Ω, ναι φίλε μου που μπήκες από περιέργεια, ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η συγγραφέας των μηνυμάτων σου.

 

Ελέγχουμε τα πάντα όταν μας ζητηθεί από την φίλη μας, από το βιογραφικό της μέχρι τις μασχάλες της

Αν μας χρειαστούν είμαστε εκεί, οτιδήποτε και να είναι αυτό που θέλουν. Και λέμε πάντα την αλήθεια ιδιαίερα στην ερώτηση «Μυρίζουν οι μασχάλες μου;».

Έχουμε κωδικές ονομασίες για τις κατάλληλες περιστάσεις

Με αφορμή το παραπάνω να σου πω ότι υπάρχουν και κατάλληλες κωδικές εκφράσεις που δεν θα καταφέρεις να «σπάσεις» ποτέ αφού αλλάζουνν από παρέα σε παρέα. Στο λύκειο για να σου δώσω να καταλάβεις όταν αδιαθετούσαμε χρειαζόμασταν κάποια από τις φίλες μας να μας ενημερώνει μήπως είχε συμβεί κάποιο «ατύχημα» με τα ρούχα μας. Στην δική μου παρέα η κωδική ονομασία του project ήταν: Καιρός. Λιακάδα όταν όλα ήταν καλά, συννεφιά αν έπρεπε να δέσουμε ένα φούτερ στη μέση μας για να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Λέμε η μία στην άλλη όποιο σωματικό σύμπτωμα κι αν νιώθουμε και περιμένουμε διάγνωση

 

Αυτό δεν είναι και πολύ καλό εδώ που τα λέμε, αλλά αντιμετωπίζουμε η μία την άλλη σαν γιατρό. Η φίλη μας μας ξέρει καλύτερα από όλες, δεν μπορεί να καταλάβει πότε έχουμε γρίπη και πότε μάτι; Έξτρα βαθμό εμπιστοσύνης αποκτούν όσες φίλες μας είναι γιατροί, νοσηλεύτριες και όλα τα παραιατρικά επαγγέλματα.

Βαθμολογούμε όσους ξέρουμε από το 1 μέχρι το 10 ανάλογα με το πόσο σέξι είναι

Ναι, μην περιμένεις κανένα τακτ από εμάς όταν η συζήτηση πάει στο πόσο ωραίος και ωραία είναι ο καθέ ένας άνθρωπος που έχει τύχει να γνωρίσουμε παρέα.

Το ίδιο κάνουμε και ανάλογα με τον χαρακτήρα

Στο κομμάτι χαρακτήρας εκτός από βαθμολογία όταν κάποιος βρεθεί στα χαμηλά σημεία της κλίμακας πέφτουν και πολλά κοσμητικά επίθετα.

 

Όταν κάποιος μας ενοχλήσει περιμένουμε από τις φίλες μας να μας απαρριθμήσουν όλα τα ελαττώματά του

 

Όταν κάποιος δεν μας φέρθηκε καλά και το λέμε, περιμένουμε υποστήριξη. Οι δικαιολογίες είναι περιττές αυτή τη στιγμή και οι αληθινές μας φίλες το ξέρουν. Μας τις λένε μία ημέρα μετά αφού έχουμε ηρεμήσει.

Κάνουμε σε αγαστή συνεργασία social media stalking σε πρώην συντρόφους, φίλους, συμμαθητές ή γείτονες

Καμιά φορά όταν θέλουμε να περάσουμε την ώρα μας μπορεί να θυμηθούμε το οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο πέρασε από την ζωή μας και να το ξεψαχνίσουμε παρέα στα social media με τον απαραίτητο σχολιασμό.

Φροντίζουμε η μία την άλλη όταν μεθάμε

Έχουμε κρατήσει τη λεκάνη για τον εμετό, τον έχουμε καθαρίσει, έχουμε ξεβάψει τη φίλη μας και την έχουμε βάλει για ύπνο στη σωστή στάση. Φυσικά έχουμε κοιμηθεί δίπλα της για να είμαστε σίγουρες.

Και επίσης κάνουμε τις καλύτερες εξομολογήσεις αγάπης στην ίδια κατάσταση

Πολύ κρασί, καθόλου θάλασσα και η φίλη μου έπρεπε να λέει το τραγούδι. Μεθυσμένες έχουμε πει τα πιο μεγάλα «σ’αγαπώ» η μία στην άλλη, έχουμε δακρύσει από συγκίνηση που έχουμε η μία την άλλη, έχουμε ανταλλάξει τα μεγαλύτερα κοπλιμέντα. Το κάνουμε και νηφάλιες αλλά μεθυσμένες το κάνουμε 100 φορές πιο έντονα.

Γινόμαστε μία γροθιά απέναντι στον πρώην που αποδείχτηκε σκάρτος

Μπορούμε να περάσουμε από το στάδιο «χαίρομαι που σε έχουμε στην παρέα μας και που κάνεις τη φίλη μας να λάμπει από ευτυχία» στον ψυχρό πόλεμο και στο «μη σε ξαναδώ μπροστά μου» μέσα σε δευτερόλεπτα.

Κι όσες φορές κι αν η φίλη μας ξαναγυρίσει σε αυτόν επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία

 

Ακόμα και αν χρειαστεί να συζητήσουμε τα ίδια και τα ίδια προβλήματα χίλιες φορές προτείνοντας διαφορετικές λύσεις, ακόμα και αν δεν θέλουμε με τίποτα να γυρίσει εκεί, είμαστε πάντα δίπλα της να στηρίξουμε ακόμα και τέτοιες πασιφανώς γελοίες αποφάσεις.

Δίνουμε η μία στην άλλη πρακτικά οτιδήποτε θα μπορούσες να σκεφτείς

Είμαστε εκεί η μία για την άλλη είτε αυτό που χρειάζεται είναι απλά μια σερβιέτα που έχουμε στην τσάντα μας για ώρα ανάγκης, είτε μια αγκαλιά άνευ όρων και χωρίς εξηγήσεις. Και καλά κάνουμε.