ΕΞΟΔΟΣ

Τα 5 πιο εξωτικά μαγαζιά στην Αθήνα

Ποιος σου είπε εσένα ότι η Αθήνα δεν είναι εξωτική δηλαδή; Άσε που μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε, όμως μην το βλέπεις με την στενή έννοια, δεν είναι μόνο τα καλοκαίρια εξωτικά πρώτον και δεύτερον στην πόλη τούτη θα βρεις μικρούς παραδείσους που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες. Ακόμη και την Χαβάη την ίδια.

Θα μεταφερθείς σε άλλες χώρες, σε άλλους πολιτισμούς, θα πιεις μοχίτο με φόντο ζούγκλες και φοινικόδεντρα, θα σου ανοίξει η όρεξη και θα θέλεις να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και να προσγειωθείς κάπου μακριά. Αλλά μην το κάνεις, είναι πολύ εξωτική πόλη η Αθήνα μας, αλήθεια.

Χαβάη

 

Ξέχασε ό,τι ήξερες. Στον Κορυδαλλό είναι η Χαβάη σου λέω. Όμορφος χώρος με χρώμα και για καφέ και για βράδυ. Λίγο βίντατζ, λίγο χίπστερ, λίγο όπως πρέπει για να κάνει statement στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης. Εκεί θα πιεις μαργαρίτες με παραπολύ αλάτι γύρω γύρω στο ποτήρι, θα ακούσεις Μπομπ Μάρλεϋ και θα νιώσεις σαν να είσαι στο πιο εξωτικό μέρος της γης ενώ θα είσαι σε ένα στενάκι σε μία γειτονιά της πόλης. Το μαγαζί τούτο δεν το πιάνει και το μάτι σου, αν δεν το ξέρεις δηλαδή δεν το βρίσκεις κι εύκολα. Έχει ευγενικές σερβιτόρες, έχει ταπετσαρίες με δεντράκια και πουλάκια σαν να είσαι στη ζούγκλα ένα πράγμα, έχει ντιτζέι που παίζουν ωραίες μουσικές, τις Παρασκευές ας πούμε το πρόγραμμα έχει φουτουριστικά τραγουδάκια από το παρελθόν, έχει φτηνά κοκτέιλ (κάποιες μέρες πολύ φτηνά), γενικά γίνεται χαμός για το μοχίτο του Διονύση και έχει και τη Νέζα, που είναι Χαβανέζα και γάτα και συχνάζει εκεί.

Ξενοφώντος 62, Κορυδαλλός, τηλ.: 6948106360

Budoo

 

Στη Λέκκα, εκεί που παλιά ήταν το αγαπημένο μου Capu, κάτι άλλαξε. Ένας πορτοκαλοκίτρινος τοίχος σαν κολλάζ από εικόνες σε καλωσορίζει στο νέο αυτό μαγαζί της πόλης. Εικόνες που απεικονίζουν τον Βούδα και διάφορα τέτοια. Και urban και thai. Τι άλλο θες. Πάνω από το τραπέζι που τρως σε κοιτάζει μια Ταϊλανδέζα βασίλισσα και ένας μικρός Βούδας (ναι κι άλλος) πάνω από το μπαρ. Αν δεν είναι αυτό εξωτικό, τότε, τι; Έχει και ένα αλμοδοβαρικό εσάνς, να τα λέμε αυτά. Κατά τα άλλα, μιλάμε για πεντανόστιμη ταϊλανδέζικη κουζίνα, ατμόσφαιρα Άπω Ανατολής, κάτι σαν ένα μυστικό πέρασμα σε έναν άλλο πολιτισμό και όλα αυτά μέσα σε ένα στενάκι πίσω από το Σύνταγμα.

Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3313845

Πάροτ

 

Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου υπάρχει ένα μπαράκι που θα σε μεταφέρει νοερά σε μέρη εξωτικά. Καραϊβική και τέτοια πράματα. Είναι του Ντίνου, που φήμες λένε ότι είναι πολύ φιλικός. Έχει έξω ωραίες καρέκλες από τις γνωστές (που σε ένα λεκτικό ντελίριο με την Ιφιγένεια τις είχαμε ονομάσει) εξοχέιτις, δηλαδή αυτές τις πολύχρωμες και πλαστικές που είχαμε παλιά στα κάμπινγκ. Έχει μέσα ταπετσαρία με (τι άλλο) παπαγάλους, έχει φτηνά και παράξενα κοκτέιλ, όπως εκείνο το εντελώς μπλε (που εκ πρώτης όψεως το περνάς για στοματικό διάλυμα) με blue caracao, ρούμι, χυμό ανανά και parrot sweet sour, σερβίρει με τέλειο τρόπο το κονιάκ, δεν θα σου πω πώς, έκπληξη. Και αν πεινάσεις έχει να φας και τορτίγια. Είναι ανοιχτό μέχρι όσο κάτσει και ο τελευταίος (εκτός από Κυριακή που ξεκουράζονται οι άνθρωποι) και είναι ένα μαγαζί που μπορείς να κάνεις εύκολα στέκι.

Τιμοθέου 7, Παγκράτι, τηλ.: 210 8211800

Boom of the Sea

 

Η φάση είναι tropicana. Σαν ένα beach bar που σφηνώθηκε κάπου ανάμεσα στο τσιμέντο της πόλης. Στο τέλος της οδού Νίκης, αμέ. Από εδώ θα πάρεις ακόμη και σε πλαστικό για το δρόμο κοκτέιλ παραπολυωραία και φυσικά εδώ θα βρεις το greek sushi, μια πατέντα του μαγαζιού, που έχει μέσα φύκι μαζί με αμπελόφυλλο και ποντιακό λάχανο και πλιγούρι και βουτιέται σε πέστο από κόλιανδρο, τύπου γουασάμπι. Που είναι και κάτι που δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού. Μπράβο στον ιδιοκτήτη του, τον Γιώργο, για αυτό και για όλα γιατί αυτό το μαγαζί είναι πραγματικά μοναδικό. Είναι σαν μια καντίνα ντυμένη με μπαμπού, σαν μια μικρή χρωματιστή όαση μέσα στα γκρίζα κτίρια, που δένει αρμονικά ωστόσο με το αστικό τοπίο. Ανακάλυψέ την, άντε.

Νίκης 54, Πλάκα, τηλ.: 210 3254922

Tiki Athens

 

Είναι από τα πιο αυθεντικά exotica μπαράκια της πόλης, είναι στην άκρη της Πλάκας, κοντά στο μετρό της Ακρόπολης και στο Κουκάκι, είναι γνωστό τοις πάσι, έχει πολλά events. Μπορείς να διαλέξεις από μια μεγάααλη λίστα κοκτέιλ, στους τοίχους του θα δεις ταπετσαρίες λίγο βίντατζ με φωτογραφίες από παραλίες (εξωτικές βεβαίως βεβαίως), λίγο κιτς (όσο πρέπει) καθίσματα, καδράκια που σε στέλνουν σε μαγικάαα νησιά, φοίνικες (kind of) σε γλάστρες, tiki burgers για τις μεγάλες πείνες και finger food για συνοδευτικό στο ποτό, χρυσά κρόσια και πολύ μπορντό. Έχει ένα ενδιαφέρον γενικά, γιατί είναι κάπως ξεχωριστό και αν τέλος πάντων δεν έχει πάει, ήρθε η ώρα, οκέι;

Φαλήρου 15 – Μακρυγιάννη, Μετρό Ακρόπολη, τηλ.: 210 9236908