ΕΞΟΔΟΣ

5 μπουγάτσες στη Θεσσαλονίκη για σίγουρη δοκιμή

''Πρέπει να σταματήσω, θα πάθω τίποτα''. Κάθε μία από τις τέσσερις μέρες που βρέθηκαν τα κορμιά μας στη Θεσσαλονίκη έκλεινε με αυτή τη φράση. Βλέπεις άφηνα την μπουγάτσα για το τέλος. Πώς κάποιοι εκλεπτυσμένοι ουρανίσκοι χρειάζονται σοκολατάκια με μέντα; Εγώ φύλλο, κρέμα, άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας παραθέσω το ακριβές σχόλιο της Διευθύντριας του site τούτου που συνόδευσε post για τα σάντουιτς της Θεσσαλονίκης.

Μου είπαν: “θέλουμε να πάμε Θεσσαλονίκη για να κάνουμε θέματα από εκεί”. Εννοούσαν: “θέλουμε να πάμε Θεσσαλονίκη να φάμε τον άμπακα”. Απολαύστε τα μεγάλα σαγόνια του Ladylike.

Λίγη ντροπή δεν ένιωσε. Δε θα τρώγαμε; Δε θα δοκιμάζαμε. Και καλά η Χριστοπούλου είναι και λιγόφαγη. Εγώ; Να πω σε φίλους και γνωστούς πως ανέβηκα σε ποδήλατο με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του νομού αλλά δεν έφαγα μπουγάτσα; Ας γελάσω.

Όποιος κι αν ήταν ο προορισμός εγώ σκάναρα κάθε πιθανό και απίθανο σημείο πώλησης μπουγάτσας. Σε στενά, στους κεντρικούς, σε αδιέξοδα. Μόνο στον πύργο τον λευκό δεν μπήκα για να τσεκάρω μήπως κάποιος δαιμόνιος επιχειρηματίας είχε σκεφτεί την απόλυτη ιδέα.

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε.

Ο Γιάννης

Πότε: Μετά τη βραδινή σου έξοδο.

Τι: Με κρέμα και σοκολάτα μαζί.

Μπουκιά και θερμίδα: Μητροπόλεως 106

Κοζάνη

Πότε: Το απόγευμα μετά τη βόλτα στα μαγαζιά

Τι: Με τυρί

Μπουκιά και θερμίδα: Εγνατία 82

Το Σερραïκόν

Πότε: Το πρωί μαζί με τον καφέ για όμορφο ξεκίνημα

Τι: Με κρέμα σοκολάτα

Μπουκιά και θερμίδα: Βασ. Ηρακλείου 35

Ουζούνης

Πότε: Στην εκδρομούλα στην Καλαμαριά

Τι: Με κρέμα αλλά στα δύο γιατί η μερίδα είναι τεράστια

Μπουκιά και θερμίδα: Ι. Πασαλίδη 156, Καλαμαριά

Μπαντής

Πότε: Το μεσημέρι, μετά το γεύμα

Τι: Με κρέμα, άχνη και κανέλα

Μπουκιά και θερμίδα: Παναγίας Φανερωμένης 33