ΕΞΟΔΟΣ

Ladies’ night: Ανεβήκαμε στην ταράτσα της Μικράς Ασίας

Καλοκαίρι και φυσικά όσες από εμάς στο Ladylike έχουμε μείνει Αθήνα, δε χάνουμε ευκαιρία για έξοδο. Άλλωστε, έχουμε και αυτό το μοναδικό task μας, να ζούμε και να σου μεταφέρουμε τι συμβαίνει έξω στην πόλη και να ξέρεις που να περάσεις τις δικές σου κοριτσίστικες βραδιές.

Αυτή τη φορά, η ιδέα ήταν για κάπου στο κέντρο και συγκεκριμένα στο Γκάζι, το οποίο όλες μας δεν το έχουμε στους συνήθεις προορισμούς εξόδου μας. Η ιδέα ήρθε από τη Μάριον, για την ταράτσα της Micraasia και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίσαμε να πάμε προς τα εκεί.

Οι λάτρεις της περιοχής, ξέρουν ότι αυτό το μαγαζί είναι σε εκείνη τη γωνίτσα χρόνια και λειτουργεί χειμώνα – καλοκαίρι, για ποτό και μεζέ.  Τους ζεστούς μήνες του χρόνου, έχει μια μικρή ταρατσούλα όπου μπορείς με θέα τις γραμμές του τρένου να πιείς το ποτό σου. Μπήκαμε στην είσοδο και ανεβήκαμε μια κυκλική, σιδερένια σκάλα που μας έβγαλε στην κορυφή.

Με το που μπήκαμε, ακούσαμε μια ωραία καλησπέρα από τους οικοδεσπότες και επεξεργαστήκαμε λίγο το χώρο. Καναπέδες μεγάλοι, τραπεζάκια ψηλά και χαμηλά, μια ομπρέλα θαλάσσης και πολλά λαμπάκια, πάρα πολλά.

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να διαφωνήσουμε για το αν θα κάτσουμε στα ψηλά, στα χαμηλά, στην καρέκλα ή στα μαξιλάρια. Τελικά, ψηφίσαμε τραπεζάκι χαμηλό. Παραγγείλαμε τα κοκτέιλ μας και βγάλαμε κατευθείαν φωτογραφία με φόντο το πλακάκι που κοσμούσε το τραπέζι μας.

Η μουσική (κάτι σε reggae θυμάμαι) ήταν σε τέτοιο επίπεδο που μπορούσαμε να συζητάμε άνετα και έτσι ξεκινήσαμε μια τρίωρη κουβέντα για τα πάντα – σα σωστές ladies βεβαίως βεβαίως. Σε κάποια διαλείμματα των σοβαρών συζητήσεων μας, η Έλενα σχολίαζε ότι ο κόσμος ήταν πολύ νέος, εγώ απαντούσα ότι το μαγαζί έχει ωραία φωτάκια και η Μάριον μας κορόιδευε και τις δύο.

Αποχωρίσαμε περίπου στη 1 και βγαίνοντας διαπιστώσαμε ότι και οι τρεις μας διαμορφώσαμε διαφορετική άποψη για το μέρος που διαλέξαμε να κάνουμε την έξοδο μας.

“Δε θα ξαναπάω”

Η Έλενα δεν ενθουσιάστηκε και δε θα ξαναπήγαινε. Λίγο ο κόσμος, λίγο η χαλαρότητα του μαγαζιού, κατέληξε στο ότι δεν είναι του γούστου της ούτε θα το ξαναδοκίμαζε.

“Ωραίο μαγαζί”

Η Μάριον συνεχίζει να ψηφίζει Micraasia, ως ένα μέρος που μπορείς να πας με την παρέα σου, να τα πείτε και να περάσεις ένα χαλαρά όμορφο βράδυ.  Να νιώσεις δηλαδή σαν την… ταράτσα σου ένα πράγμα.

“Οκ”

Η τρίτη της παρέας, εγώ η Μαριέτα, βρήκα το μέρος πολύ φιλικό και ναι αρκετά “χύμα” χωρίς όμως να το λέω αρνητικά. Στο αν θα το πρότεινα ή θα ξαναπήγαινα, λέω “εξαρτάται” όπως η Χαρούλα Αλεξίου, γιατί πραγματικά δεν είναι για όλες τις στιγμές και τις παρέες. Για κουβέντα κάπου ήσυχα και δροσερά θα το επέλεγα εννοείται.

Σε ένα πράγμα που σίγουρα πάντως συμφωνήσαμε, είναι ότι το μπάνιο είχε το δικό του, ιδιαίτερο στιλ.

 

Πήγαινε και εσύ να μας πεις τη γνώμη σου, τι κάθεσαι! Εδώ υπάρχει μπέρδεμα, μόνο εμείς θα σε βοηθάμε; To Micraasia είναι στην Κωνσταντινοπόλεως 70, στο Γκάζι ναι. Επίσης, πρότεινε μας στέκια που θα σε ενδιέφερε να επισκεφτούμε και να σου μεταφέρουμε το πως περάσαμε. Γιατί όπως βλέπεις, το κάνουμε και σου λέμε την αλήθεια.