ΕΞΟΔΟΣ

Οι καλοκαιρινές συναυλίες της Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις

Μπορεί να ξεκίνησες να βγάζεις εισιτήρια από τον περασμένο χειμώνα, μπορεί να κέρδισες προσκλήσεις γιατί είσαι τυχερή (και μπράβο σου) και τώρα έφτασε η στιγμή να ξεκινήσεις να παίρνεις σβάρνα όλες τις συναυλίες και τα φεστιβάλ της πόλης που θα «τρέχουν» τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τι θα χρειαστείς; Σωστό ντύσιμο, ακόμα πιο σωστή παρέα και την καλοκαιρινή συναυλιακή δροσούλα που ελπίζουμε να έχει.

Για ρίξε μια ματιά, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι ξέρεις όλα τα φεστιβάλ της πόλης ή για να δεις τι μπορεί να σου ξέφυγε.

Release festival

Όλος ο Ιούνιος «χορεύει» στους ρυθμούς του φεστιβάλ που γίνεται στην πλατεία Νερού στο Φάληρο και φέρνει πάντα τεράστια ονόματα της international σκηνής. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή (07/06) με το γιο του Bob Marley, Damian, τους Third World και τη Hollie Cook. Το κοινό περιμένει με κομμένη την ανάσα τον Iggy Pop,  το «Νονό του Punk», αλλά θα πάει και νωρίτερα για να δει τους αγαπημένους James και τους Shame. Στις 14/06, η πλατεία Νερού θα γεμίσει με μεταλάδες διότι έρχονται οι Manowar, οι Rhapsody of Fire, οι Imperia και οι Battleroar. Ακολουθούν οι New Order με τον Johnny Marr (που είναι ο βασικός συνθέτης των The Smiths), οι Morcheeba και οι Fontaines D.C. (16/06).

Αν είσαι έτοιμη να τα «σπάσεις», στις 19 Ιουνίου, έρχοντα οι εξής μπάντες: Clutch, Black Rebel Motorcycle Club και οι δημοφιλέστατοι Planet of Zeus. Την 21η Ιουνίου, η σκηνή θα «πάρει φωτιά» από τους Cypress Hill, που συμπληρώνουν 30 χρόνια, ο street artist, Dub FX και οι δικοί μας ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12ος Πίθηκος και ο Νέγρος του Μοριά. Στις 23 του μήνα, θα απολαύσουμε τον Hozier, την πρώην τραγουδίστρια των Moloko, Roisin Murphy, τους Hooverphonic και τους φρέσκους Ιταλούς JoyCut. Μία πολύ δυνατή ροκ βραδιά θα δούμε στις 24/06 με τους θρυλικούς Alice In Chains, τους Έλληνες 1000mods, τους Fu Manchu, τους Puta Volcano και τους Monovine. To festival θα κλείσει την τελευταία μέρα του Ιουνίου με τους Disturbed και τους- groove metal- Anthrax.

 

Δες κι αυτό: Ο απόλυτος οδηγός για να ντυθείς κατάλληλα για ένα μουσικό φεστιβάλ

Plissken

Το φεστιβάλ που θα γεμίσει την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με μουσική για 2 ημέρες (26 και 27 Ιουνίου), σε 3 stages και 12 ώρες ασταμάτητης μουσικής αλλα και με διεθνείς γεύσεις, κοκτέιλ και διάφορες δραστηριότητες. Τα ονόματα που θα πλαισιώσουν την πρώτη μέρα είναι οι: Jungle, The Black Madonna, Tinariwen, Lebanon Hanover, Nicola Cruz, Jacques Greene, Rone, Lena Willikens, Black Milk, Donny Benet, Interstellar Funk, Jane Fitz, Violet, Khidja, K-X-P, Loyal και Object Blue.

Τη δεύτερη μέρα θα παίξουν μουσική οι: Giorgio Moroder, Hunee, Peter Bjorn&John, Boy Harsher, Bombino, Kap Bambino, Optimo, Deena Abdelwahed, Poldoore, Giant Swan, D.Tiffany, Inga Mauer, Ana Helder, Mehmet Aslan, Prison Rleigion, Black Athena και Triptides.

 

Θέατρο Βράχων

Η Beth Hart στην ΑΘήνα για μία blues rock συναυλία, ενώ θα ανοίξουν οι The Big Nose Attack, στις 27 Ιουνίου. Πιο πριν, στις 21 και 22, θα δούμε το «γερόλυκο» Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά οι συναυλίες ξεκινούν στις 7 Ιουνίου με το Μίλτο Πασχαλίδη. Ακολουθεί ο Γιάννης Χαρούλης, στις 11 και 12, η Γιώτα Νέγκα στις 19, ο ερωτικός Γιάννης Πάριος στις 23, η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρέα με το Γιάννη Κότσιρα στις 26, η Τάνια Τσανακλίδου στις 29 και η Κατερίνα Ντούσκα στις 30 (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γενικής Γραμματείας Ισότητας). Την 1η Ιουλίου θα απολαύσουμε Σωκράτη Μάλαμα και στις 4/6 το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Διάβασε κι αυτό: Πού θα πιεις φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα

Φοίβος Δεληβοριάς

Η «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει για τελευταία χρονιά, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, για όλο το καλοκαίρι, στην Ιερά Οδό, αριθμός 13. Κάθε διήμερο θα φιλοξενεί και διαφορετικούς καλλιτέχνες, όπως έκανε και τις προηγούμενες χρονιάς. Μία όαση στο κέντρο της πόλης.

 

Φεστιβάλ Πέτρας

Το φεστιβάλ της Πετρούπολης ξεκινά στις 9 Ιουνίου με Αντιφασιστική Συναυλία, όπου θα συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες, στις 10 Ιουνίου, οι μερακλήδες θα παρακολουθήσουν αφιέρωμα στον Ηπειρώτη Αλέκο Κιτσάκη, ενώ στις 14 Ιουνίου θα γίνει συναυλία χιπ χοπ με τον ΛΕΞ. Τη σκυτάλη παίρνει ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη Σπείρα Σπείρα (15/06) ενώ θα υπάρξει δωρεάν συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πετρούπολης. Οι Πυξ Λαξ θα γιορτάσουν 30 χρόνια στις 18 Ιουνίου ενώ την 1η Ιουλίου, έρχονται οι Locomondo. Τέλος, οι καψούρηδες θα τραγουδήσουν με τον Αντώνη Ρέμο στις 10 Ιουλίου.

Ηρώδειο

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών, δε θα λείψουν και συναυλίες στο Ηρώδειο, με κορυφαία αυτή των Jethro Tull στις 15 Ιουνίου, της Loreena McKennitt στις 27 Ιουνίου και των Tindersticks στις 13 Ιουλίου. Ο Λεωνίδας Καβάκος θα είναι με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης στις 22 Ιουνίου, η Ελένη Καραίνδρου στις 14 Ιουνίου, ο Γιώργος Νταλάρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης στις 19/06 και άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Θάνος Μικρούτσικο, η Μαρία Φαραντούρη και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Ejekt festival

Στις 17 Ιουλίου, θα εμφανιστούν στην πλατεία Νερού οι θρυλικοί The Cure, μαζί με τους: Michael Kiwanuka, The Ride, Khruangbin και The Steams.