COCKTAILS

5 μαγαζιά με φτηνά (αλλά καλά) κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας

Όσες θερμίδες και να έχουν, τα κοκτέιλ θα είναι για πάντα η νο.1 επιλογή μου όταν βγαίνω για ποτό το καλοκαίρι. Από τη στιγμή που η θερμοκρασία ανεβαίνει το κρασί δίνει πανηγυρικά τη θέση του σε ένα ψηλό παγωμένο ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρούμι, χυμό φρούτων και χρωματιστά καλαμάκια.

Επειδή όμως δεν είμαστε σε φάση να σκορπάμε τα 10ευρα για ένα ποτό λες και ζούμε ακόμα στην χρυσή εποχή της πασοκάρας, επιλέγουμε να πηγαίνουμε σε μαγαζιά που έχουν οικονομικά και φανταστικά κοκτέιλ. Αν λοιπόν ο δρόμος σε βγάλει στο κέντρο αξίζει να περάσεις από τα παρακάτω bar:

Barrett

Η εβδομάδα ξεκινάει με μια βόλτα από το Barrett, καθώς Δευτέρα και Τρίτη θα βρεις τα πολύ ωραία κοκτέιλ του με 5 ευρώ. Μπορεί να σκάσεις λίγο, γιατί το στενό στο οποίο βρίσκεται δεν είναι και το πιο δροσερό ΑΛΛΑ αυτός είναι ένας καλός λόγος να πάρεις δεύτερο κοκτέιλ. Λεωγωτωρα.

Cool Mondays

A photo posted by • έ λ ε и a (@ellendimi) on

Πρωτογένους 11, Ψυρρή

Λωτός

Αν βρεις άδεια θέση στον Λωτό μπορείς α) να νιώσεις περήφανος για το κατόρθωμά σου και β) να δοκιμάσεις τα λαχταριστά του κοκτέιλ (ΟΛΕΣ τις μέρες) σε πολύ καλές τιμές μεταξύ 5 και 8 ευρώ. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το μοχίτο φράουλα.

Απ'τα χέρια του μεγάλου…

A photo posted by Spiros Zervas (@szer_corp) on

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια

Luxus

Τρίτη και Πέμπτη στο Luxus γίνεται ένας χαμός γιατί έχει όλα τα κοκτέιλ του 5 ευρώ. Προσωπικά λατρεύω το Porn Star (δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο εδώ που τα λέμε), αλλά ο Θοδωρής του Pop Code έχει κάνει ένα top5 με αυτά που έχει δοκιμάσει και οφείλω να το μοιραστώ:

5. Aviator

4. Brooklyn

3. Pornstar

2. El Floridita

1. Sorcerer

#cocκtails#athensbynight#

A photo posted by @filanthi.g on

Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια

Lacandona

Οι Παρασκευές ανήκουν στο παντοπωλείο- καφέ Lacandona (το οποίο για κάποιο λόγο έχω κολλήσει και το λέω Μαραντόνα) και στα πολύ τίμια μοχίτο που ετοιμάζουν τα παιδιά μόνο με 5 ευρώ.

#lacandona#mochito#birthday#athens#center#with#my#friends#skate#love#meeting#new#peoplemusic#smile

A photo posted by Ρόδη Μήτσουρα (@rodimitsoura) on

Ηπίτου 4, Πλάκα

Bluebird

Αν θέλεις ωστόσο μεγαλύτερη ποικιλία, τσουπ πετάγεσαι δίπλα στο Bluebird και δοκιμάζεις τα κοκτέιλ του μόνο 6 ευρώ- καθημερινά 18.00- 20.00.

#bluebirdathens #bar #coffee #drinks #cocktails #athensfun #athensheart #athensdaily #athensbynight

A photo posted by @bluebirdathens on

Ηπίτου 4, Πλάκα