LIFE

Ένα επετειακό κρασί, 20 διαφορετικές ιστορίες να ανακαλύψεις

Στο Βασίλειο του Μπέρναρντ του Κλέφτη τα πάντα μετρώνται με βάση το Ιδανικό. Για παράδειγμα το κρασί δεν μετριέται σε ml. Ούτε σε kg. Ούτε καν σε ποτήρια. Στο Βασίλειο του Μπέρναρντ του Κλέφτη το κρασί μετριέται σε Ηλιο-βασιλέματα. Πχ αυτό το μπουκάλι περιέχει 0,75 Ηλιοβασιλέματα ερυθρό οίνο. Δηλαδή τόσο ερυθρό οίνο όσο χρειάζεστε για να απολαύσετε Ιδανικά τα τρία τέταρτα ενός Ηλιοβασιλέματος. Γιατί - ας πούμε - στο τελευταίο τέταρτο θα έπρεπε να γυρίσετε σπίτι για να προστατέψετε τον εαυτό σας και το έτερόν σας ήμισυ από τις περιπέτειες που κρύβει η νύχτα για τις οποίες φυσικά υπάρχουν μπουκάλια 1,5 Ηλιοβασιλεμάτων.

 

Κάπου στις αρχές Οκτώβρη, επισκέφθηκα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που έχω βρεθεί ποτέ, με θέα υπέροχους αμπελώνες και φύση μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Στο Μέγα Σπήλαιο, λοιπόν, είχα τη χαρά να γευτώ το εορταστικό κρασί της Lidl Ελλάς, μισό Syrah μισό Merlot, που συνόδευσε υπέροχα το παραδοσιακό φαγητό που γεύτηκα και γνώρισα νέους ανθρώπους. Έμαθα για το ποιο κρασί ταιριάζει με κάθε γεύση που μπαίνει στο τραπέζι, για τα όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης και για το πόσο ωραίο είναι να έχεις τη δυνατότητα να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα του γραφείου, έστω και μια φορά στο τόσο. Έφαγα λίγη πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια της κυρίας Μάρθας, έριξα μια ματιά στη θέα που απλωνόταν στα πόδια μου και ένιωσα πραγματικά ευγνώμων. Και αυτή ήταν η δική μου ιστορία.

Όπως βλέπεις, κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως εποχής, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης, έχει τις δικές του ιστορίες να διηγηθεί. Και ξέρεις ότι όταν είναι προσωπικές και αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, τότε δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι το κρασί. Το ποτό που μας ενώνει όλους και πρωταγωνιστεί στις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, θα έχει πλέον το όνομα «Είκοσι ιστορίες». 2Ο ιστορίες σαν αυτή της Χριστίνας που, όταν έχει ζόρικη μέρα, γυρίζει σπίτι και κάνει τη δική της τελετουργία, χωρίς ίντριγκες και σπασμένα γυαλιά. Μόνο μια μπανιέρα, ένα κερί κι ένα ποτήρι κρασί. Κι ως δια μαγείας, όλα πάνε λίγο καλύτερα.

 

Αυτά που μας διαμορφώνουν, μας αλλάζουν και μας κάνουν τελικά ξεχωριστούς, είναι οι δικές μας ιστορίες. Οι «Είκοσι Ιστορίες» της Lidl Ελλάς γιορτάζουν τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και το κρασί ξεκινά από τη Βόρεια Πελοπόννησο, για να καταλήξει στα ράφια των καταστημάτων. Ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί με μεταξένια υφή, ιώδεις ανταύγειες, πλούσια γεύση και ευχάριστη οξύτητα με 20 διαφορετικές συλλεκτικές ετικέτες που εμπνέονται από τον ελληνικό τόπο αλλά και από τις ανθρώπινες ιστορίες όλων μας.

Ανακάλυψε μία μία τις φιάλες για να βρεις την ιστορία που σε εμπνέει περισσότερο ή φτιάξε τη συλλογή σου με όλους τους αριθμούς που ολοκληρώνουν μία γλυκιά επέτειο, με κόκκινο χρώμα και φίνο άρωμα. Εγώ τις διάβασα όλες μία-μία. Πίστεψέ με αξίζει να το κάνεις κι εσύ.