TRAVEL

Πού να μείνεις σαν βρεθείς στο χιονισμένο Bansco

Θέλεις να δραπετεύσεις για λίγο-ή για πολύ- από τον καθημερινό σας κόσμο; Eάν ναι,ένα από τα πιο ιδανικά μέρη να επισκεφτείτε είναι το Kempinski Hotel Grand Arena στο Bansco. Ανακάλυψε την ομορφιά της μητέρας φύσης, πανέμορφα τοπία, και ατέλειωτη χαλάρωση στους πρόποδες του βουνού Pirin, το οποίο ανήκει στην UNESCO World Heritage.

Από τη Σοφία Κλώτσα

To πεντάστερο ξενοδοχείο είναι μία όαση πολυτέλειας, άνεσης και βουνίσιας ηρεμίας, είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, και η διακόσμησή του είναι αλπικού στυλ. Προσφέρει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για conference, μια ποικιλία από εστιατόρια καθώς και ένα βραβευμένο spa, από τα καλύτερα στο είδος του.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, βρίσκεις τον εαυτό σου περιτριγυρισμένο από μία ζεστή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να σε κάνει να αισθανθείς όσο περισσότερο καλοδεχούμενη γίνεται. Στοχεύοντας στην τελειότητα, τα services του ξενοδοχείου είναι στη διάθεση σου για ότι και αν χρειαστείς. Μια επίσκεψη εδώ είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις την αλπική φύση αλλά και τον εαυτό σου.

To ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της Βουλγαρίας, 2 ώρες από την Σόφια, στο γνωστό θέρετρο για σκι του Bansco. Είναι ski in-ski out, δίπλα ακριβώς από τον σταθμό της Γόνδολας, και μόνο δέκα λεπτά περπάτημα από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Απόδρασε από την καθημερινή σου ρουτίνα και βούτα σε έναν κόσμο απόλυτης χαλάρωσης και πολυτέλειας.  Το Kempinski Hotel Grand Arena διαθέτει μια πληθώρα από δωμάτια και σουίτες, 157 στο σύνολο, και σε προσκαλεί σε μια διαμονή που θα τη θυμάσαι. Εδώ θα απολαύσεις μια ξεχωριστή διαμονή και θα ανακαλύψεις ένα μέρος όπου η άνεση και η χαλάρωση βρίσκονται μαζί αρμονικά. 

 

Μείνε σε ένα από τα κομψά δωμάτια αλπικού στυλ που είναι διακοσμημένα με ξύλινα έπιπλα και φωτεινά χρώματα δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευχάριστη και άνετη. Βγες στην βεράντα και νιώσε την μαγεία της θέας. Χαλάρωσε και ονειρέψου. Σε αυτό το φυσικό σκηνικό όλα μπορούν να συμβούν!

 

Υπάρχει μια ποικιλία από εστιατόρια μέσα στο ξενοδοχείο, τα οποία προσφέρουν στους πελάτες πολλούς γευστικούς πειρασμούς, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από φρέσκα προϊόντα της γύρω περιοχής.

Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου μπορείς να απολαύσεις εξίσου ένα οικογενειακό δείπνο με ένα ρομαντικό δείπνο για δύο.

Μπορείς να γευτείς παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουζίνα στο flagship εστιατόριο του ξενοδοχείου το Sushi Bar και Teppanyaki Grill. Δειπνώντας εκεί θα απολαύσεις ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιαπωνία με μια επιλογή από sushi, όπως California Maki, Sake, Unagi ή Moriawase Sashimi. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό τον χειμώνα και μετά από συγκεκριμένη ζήτηση πελατών μπορεί να ανοίξει και το καλοκαίρι.

 

Εναλλακτικά, μπορείς να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα δίπλα στο τζάκι στο Come Prima Mediterranean εστιατόριο ή να γευτείς μια πλούσια επιλογή από κοκτέιλ και αγαπημένα κλασσικά ποτά που σερβίρει το Lobby Bar.

Στο Come Prima Mediterranean εστιατόριο σε περιμένει μία gourmet εμπειρία με ιταλική πινελιά, και πεντάστερο σέρβις σε ένα ρομαντικό και ζεστό περιβάλλον. Η κουζίνα είναι open space οπότε έχεις τη δυνατότητα να δεις τον chef να δημιουργεί μπροστά σου τα ιδιαίτερα πιάτα. Το δείπνο μπορεί να το συνοδέψει μια πλούσια ποικιλία κρασιών από κάθε γωνιά του κόσμου.

Το εστιατόριο Gallery προσφέρει θεματικούς μπουφέδες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και BBQ στην ηλιόλουστη βεράντα του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ δεν λείπουν και οι θεματικές βραδιές από όλο τον κόσμο, όπως Ινδική βραδιά, Ταϋλανδέζικη, Βουλγαρική, αλλά και Μεσογειακή καθώς και Γιαπωνέζικη. Τέλος το εστιατόριο είναι ιδανικό για εταιρικές εκδηλώσεις και εορτασμούς, καθώς και για ιδιωτικά πάρτι.

Δες την καταπληκτική θέα από τα βουνά Pirin στο La Veranda Bar & Lounge ή ανανεωθείτε με ένα υγιεινό κοκτέιλ στο Vitamin Bar.

Το Kempinski Hotel Grand Arena στο Banso είναι από τα ξενοδοχεία που είναι destination από μόνα τους. Με όλες αυτές τις ξεχωριστές παροχές που διαθέτει, θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει να γευτεί τόσο τα σπορ όσο και μια απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης

To Spa στο Kempinski είναι ομολογουμένως από τα καλύτερα που έχω επισκεφτεί. Είναι περιτριγυρισμένο από παρθένα φύση και βρίσκεται στους πρόποδες των επιβλητικών βουνών Pirin και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας που εμπνέεται από τον κύκλο των τεσσάρων εποχών. Η φιλοσοφία του spa είναι να επαναφέρει την φυσική ισορροπία του σώματος με το να χρησιμοποιεί τη στοιχειώδη σοφία της μητέρας φύσης.

Οι εγκαταστάσεις του Spa περιλαμβάνουν δύο steam baths, hammam και aroma steam bath, δύο saunas-finnish και biο-ένα μοναδικό snow room, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, εσωτερικό και εξωτερικό jacuzzi και τέλος γυμναστήριο.

Όλα αυτά παρέχονται δωρεάν στους καλεσμένους του ξενοδοχείου και δεν χρειάζεται να κλείσει κάποιος RV για μασάζ για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει.

Και επειδή ένα υγιές σώμα, κουβαλάει και ένα υγιές μυαλό, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη μέρα του με μια πρωινή επίσκεψη στο τελείως ανακαινισμένο Fitness Centre του ξενοδοχείου. Το γυμναστήριο προσφέρει έναν εντυπωσιακό χώρο 140 τμ με εγκαταστάσεις από το TechnoGym, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τελευταίας τεχνολογίας cardio και weight lifting εξοπλισμό καθώς και τελευταίας γενιάς διαδρόμους με ενσωματωμένη TV, Internet, iPhone και σύνδεση iPod. Υπάρχει και γυμναστής να σε βοηθήσει να φτιάξεις το δικό σου προσωπικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Αν σου άρεσε η φιλοξενία α λα Kempinski να διανυκτερεύσεις τότε και μια βραδιά στη Σόφια και να προτιμήσεις αντίστοιχα το Kempinski Hotel Zografski.

Bon voyage!
 

Το Ladylike είναι για ταξιδιάρικες ψυχές

Τα 30 καλύτερα ορεινά resorts της Ελλάδας

Καλάβρυτα: Πήραμε τα βουνά

6 μέρες στο οικολογικό χωριό των Χανίων. 6 μέρες στη Μηλιά