TRAVEL

10 λόγοι να κλείσεις δωμάτιο στο Domotel Les Lazaristes

Τα εισιτήρια για Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει. Αυτό που έμενε, ήταν να βρούμε το μέρος που θα ξεκουράζουμε τα ταλαίπωρα κορμάκια μας, μετά από πολλές πολλές ώρες στους δρόμους.

Καταλήξαμε – ευτυχώς – στο Domotel Les Lazaristes. Όπως καταλαβαίνεις, ανήκει στην αλυσίδα των πολυτελών boutique και lifestyle ξενοδοχείων της αλυσίδας. Παρακάτω, θα σου εξηγήσουμε γιατί δε θα αλλάζαμε με τίποτα τη διαμονή μας εκεί.

1. Έχει υπέροχο άρωμα

Τι εννοείς δεν είναι λόγος αυτός να αξιολογήσεις θετικά ένα ξενοδοχείο; Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο θέμα. Φαντάσου να πηγαίνεις κάπου και να μυρίζει ναφθαλίνη. Καμία σχέση το Domotel Les Lazaristes. Μύριζε κάτι υπέροχο. Το είπαμε η μια στην άλλη, σε λιγότερο από μισή ώρα παραμονής μας στο lobby.

2. Είναι αφιερωμένο στις τέχνες και στον πολιτισμό

Η διαμονή μας δεν ήταν βαρετή. Ο κάθε όροφος είχε και μια θεματική. Όπερα στο -1, χορός στο lobby, αρχιτεκτονική στον πρώτο, θέατρο στον δεύτερο, κινηματογράφος στον τρίτο, γλυπτική στον τέταρτο και ζωγραφική στον πέμπτο. Υπέροχες πινελιές σε όλο το κτίριο, τόσο μέσα στα δωμάτια, όσο και στους διαδρόμους.

3. Τοποθεσία

Η θέα από την ταράτσα (και δωμάτια των πάνω ορόφων)

Μιλώντας για τέχνες, δε θα μπορούσαμε να μην βάλουμε στα θετικά ότι βρίσκεται απέναντι από τη Μονή Λαζαριστών, ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα πολιτισμού στην Ελλάδα. Την ημέρα που φτάσαμε ξεκινούσε η παράσταση “Σερσε Λα Φαμ – οι γυναίκες στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη”. Γυναίκες στο επίκεντρο. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

4. Χώροι

Ας επιστρέψουμε, όμως, εντός του Domotel Les Lazaristes, να μιλήσουμε λίγο για τους κοινόχρηστους χώρους. Το εστιατόριο Fred & Ginger, στο οποίο σερβίρεται και ένα φανταστικό ελληνικό πρωινό πάντα με στιλ, είναι ένας πάρα πολύ ωραίος, προσεγμένος χώρος, πολύχρωμος, με έξυπνα σουβέρ και θέα την πισίνα. Σε ότι, αφορά τα δωμάτια, το μονόκλινο έχει άπλα και να χορέψεις άμα θες. Μπορεί να πετύχεις να έχεις μπανιέρα και ντουζιέρα.

 

Εγώ είχα και μίνι – δωμάτιο ντουλάπα, τη χαρά μου δε μπορώ να στην περιγράψω. Υπάρχει γραφείο όπως είναι φυσικό και σε μερικές περιπτώσεις καναπές. Τα κρεβάτια είναι όνειρο αλλά αν δε σε βολεύει κάτι μπορείς να ζητήσεις να αλλάξεις υπόστρωμα ή μαξιλάρι.

5. Θα πιεις και ωραίο καφέ

Αν είσαι ο τύπος που το πρωί δε μπορεί να ξυπνήσει χωρίς καφέ, ξέρεις πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το φλιτζάνι που θα ακουμπήσει το στόμα σου μόλις ξυπνήσεις, να έχει υπέροχο περιεχόμενο. Γαλλικός και cappuccino που δοκιμάσαμε ήταν υπέροχοι. Αργότερα, διαπιστώσαμε ότι έρχεται και κόσμος για να πιει, που δε μένει στο ξενοδοχείο.

6. Για την κουζίνα

 

Δε φάγαμε πάρα πολλά πράγματα. Μια μακαρονάδα και ένα πρωινό δοκιμάσαμε, ανάμεσα στα σάντουιτς που έπρεπε να κάνουμε crash test. Όμως, ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό και πολύ προσεγμένο.

7. Το προσωπικό

Είναι υπέροχο να μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πεις αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τη διαμονή σου, χωρίς να ντραπείς ή να εκνευριστείς. Εμείς, όσες φορές ζητήσαμε τη βοήθεια του προσωπικού ήταν με το χαμόγελο στα χείλη και πολύ μας άρεσε αυτή η θετική ενέργεια. Σύντομα θα διαβάσεις και για την υπεύθυνη E-Commerce, με την οποία δε μείναμε μόνο στα τυπικά αλλά κάναμε μια πολύ ωραία συνέντευξη.

8. Προσιτή πολυτέλεια

Δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή, συμφωνούμε. Όμως, αξίζει να το επιλέξεις και να κόψεις από κάτι άλλο στο budget σου. Είναι πολυτελές αλλά όχι απρόσιτο. Η εμπειρία θα σε ανταμείψει. Δεν είναι τυχαίο που στους χώρους συχνά θα βρίσκεις υπηρεσίες με το ρήμα “Feel” μπροστά. Νιώθεις, δεν περιφέρεσαι απλά.

9. Ο κόσμος του

Θα μπορούσαμε γενικά να σου πούμε, ότι ο κόσμος που μένει σε αυτό το ξενοδοχείο είναι σικ. Χωρίς να επεκταθούμε πολύ, θα συμπληρώσουμε ένα ακόμα μόνο: Ομάδα μπάσκετ, ομάδα ποδοσφαίρου, μέσα σε 2 μέρες είδαν τα ματάκια μας.

10. Για τη λεπτομέρεια

Στα πάντα, υπήρχε η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Εγώ, ειλικρινά, αυτή τη λίστα δε θα μπορούσα να την ολοκληρώσω, χωρίς να αναφέρω τις παντόφλες. Έχεις το ελεύθερο να με πεις τρελή, όμως ήταν οι ωραιότερες που έχω φορέσει σε ξενοδοχείο, με τύπου γουνάκι στη βάση. Άλλο να στο λέω και άλλο να τις πατάς.