TRAVEL

Οι can’t miss παραλίες της Κιμώλου

123

Το ελληνικό νησί που έχω ερωτευτεί είναι η Κίμωλος. Πηγαίνω φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ακριβώς τις ίδιες μέρες με πέρυσι. Μέσα Ιουλίου.

Αυτό που με έχει κερδίσει σε αυτό είναι η ήσυχη χώρα του και η Μπονάτσα, μια παραλία στην οποία ο καθένας έχει προσωπικό χώρο περίπου 20 τ.μ. άμμου.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομά του είναι τα πιάτα στο «Κύμα», μια επική ταβέρνα, πάνω στο κύμα όπως δηλώνει και το όνομά της.

Oι can’t miss παραλίες είναι η Αλυκή, η Μπονάτσα, το Καλαμίτσι, τα Πράσα, όλες αξίζουν το χειροκρότημά σου.

Η παραλία που δεν ξέρει πολύς κόσμος και αξίζει μία επίσκεψη είναι το Μελτέμι, δίπλα στο χωριό. Τέλεια θέα από το πιο πρακτικό σημείο του νησιού.

Το καλύτερο μέρος για να μείνεις είναι ο πεζόδρομος που διασχίζει το χωριό. Έχει τα πάντα. Το πολυτιμότερο, ηρεμία.

Το αγαπημένο μου σημείο στο νησί  είναι η Πολύαιγος, λίγη ώρα δρόμος με το καΐκι. Νερά βγαλμένα από άλλο σύμπαν.

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο νησί είναι Μπορεί το ‘Κύμα’ να κερδίζει δίκαια τις εντυπώσεις, αλλά οι ταβέρνες στο χωριό είναι πολλές και αξιοπρεπέστατες.

Η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι must είναι η λαδένια και η τυρένια. Μη ρωτάτε πολλά, απλά δοκιμάστε.

Για βραδινή έξοδο επιλέγω το κέντρο του χωριού που έχει 2-3 σημεία που μπορείς να πιεις το ποτό σου χωρίς να ποδοπατηθείς. Αν και γενικά είναι δύσκολο να ποδοπατηθείς στην Κίμωλο.

Θα το πρότεινα σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από το φοβερό νταμπαντούμπα των περισσότερων νησιών και να χαρούν τη θάλασσα.