TRAVEL

Τα πιο μίνιμαλ τοπία της Ευρώπης

Εφαρμόζοντας το less is more ακόμα και στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο Christian Richter ταξίδεψε στην Ευρώπη και απαθανάτισε τα πιο μίνιμαλ τοπία.

”Λατρεύω τα μινιμαλιστικά τοπία. Γύρισα όλη την Ευρώπη για να καταφέρω να μαζέψω αυτές τις ατμοσφαιρικές φωτογραφίες. Το έργο μου ήταν δύσκολο. Να βρεις τη σωστή θέση, τους σωστούς φωτισμούς” δηλώνει ο Richter.

Τα γήινα χρώματα και τα παιχνίδια του ουρανού είναι συγκλονιστικά. Το μίνιμαλ ξυπνά τις αισθήσεις, χωρίς να κουράζει το μάτι και να προκαλεί σύγχυση. Βλέπεις ξεκάθαρα αυτό που φαίνεται χωρίς να πρέπει να καταλάβεις το κρυμμένο νόημα. Η απλότητα είναι τρομακτικά όμορφη, όταν καταλάβεις τι θέλει να σου πει.

Ο μινιμαλισμός ορίζεται ως η εξάλειψη όλων των στοιχείων που θεωρούνται περιττά, έτσι ώστε να επιτραπεί στα ουσιώδη χαρακτηριστικά να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Το στιλ του μινιμαλισμού στη φωτογραφία χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες διαφορετικών σχολών και εντοπίζεται κυρίως τον 20ό αιώνα. Η τέχνη της απλότητας έχει ως κύριους πυλώνες την ελάχιστη ποσότητα χρώματος, σχήματος και γραμμών.

Δείτε και ερμηνεύστε αφήνοντας τη φαντασία σας να κινηθεί ελεύθερα.

Όταν το μίνιμαλ είναι μαγικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: boredpanda.com

 

Το Ladylike.gr κάνει ταξίδια

Φοβερές εικόνες: Οι 20 πιο όμορφες γέφυρες του κόσμου

Οι 15 πιο εντυπωσιακοί σταθμοί μετρό του κόσμου

Ξενοδοχεία στην άκρη του κόσμου

Τα πιο εντυπωσιακά χρωματιστά κτίρια του κόσμου