TRAVEL

Εκδρομή στο Ναύπλιο το Σαββατοκύριακο: πού θα πας και τι θα φας

Ποια είναι η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς την ερώτηση «Πού να πάμε Σαββατοκύριακο με το αυτοκίνητο»; Εμένα πάντως το Ναύπλιο. Είναι κοντά στην Αθήνα (φτάνεις σε λιγότερο από 2 ώρες) και αποτελεί κλασική επιλογή για μονοήμερη ή διήμερη απόδραση. Όρεξη να'χεις να κάνεις πράγματα, να δεις αξιοθέατα, να φας καλά, να πιεις και να βολτάρεις στα γραφικά και ολάνθιστα σοκάκια της πόλης.

Πριν δεις πού πρέπει να πας και τι να δεις, γέμισε το ντεπόζιτο με βενζίνη που σου κάνει δώρο το Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, σε συνεργασία με την ΕΚΟ. Πώς θα κερδίσεις; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε 88,6 λίτρα καύσιμα. O διαγωνισμός γίνεται καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019. Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού δωρεάν ή τηλεφώνησε από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 213 09 09 700 (06:00 – 23:00) δηλώνοντας τα στοιχεία σου. Εάν δήλωσες συμμετοχή, συντονίζεσαι καθημερινά 09.30-10.00 στους 88,6, γιατί μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός νικητής που θα κληρώσει ο Αντώνης Φουρλής με τη Στέλλα Γκαντώνα. Αν ακούσεις το όνομά σου, κάλεσε αμέσως και κέρδισε.

 

Πού θα βολτάρεις

Η βόλτα στο Ναύπλιο είναι must, οπότε βάλε τα αθλητικά σου και ετοιμάσου για τα γραφικά σοκάκια της πόλης. Δεν γίνεται να μην περάσεις από το Μπούρτζι, που σημαίνει φρούριο, και φτάνεις εκεί με καραβάκι σε 10 λεπτά. Το ιστορικό Παλαμήδι έχει 999 σκαλιά που θα ανέβεις, εκτός αν βαριέσαι τόσο και φτάσεις στην είσοδο με το αμάξι από κανονικό δρόμο. Βενζίνη έχουμε; Έχουμε. Αν σου αρέσει το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα, κατέβα με το αμάξι μέχρι την παραλία της Καραθώνας, άφησέ το στο γραφικό ταβερνάκι στην άκρη και κάνε βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Για τους ρομαντικούς, το ηλιοβασίλεμα συνοδεύεται υπέροχα με το γύρο της Αρβανιτιάς που είναι περίπου 1 χιλιόμετρο, στο πλάι της θάλασσας και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Αν σκοπεύεις να διανυκτερεύσεις, μην χάσεις την ευκαιρία για κοντινή βόλτα στο γραφικό Κεφαλάρι.

View this post on Instagram

I #sea you

A post shared by Tash's Greece (@tashesgreece) on

Τι θα φας

Οι μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια είναι εγγύηση αλλά αν προτιμάς την ιταλική κουζίνα, πήγαινε για πίτσα στο Scuola ή το Il porto. Θα φας greek souvlaki στο Trendy Grill ή στο ψητοπωλείο του Πανταζή. Αν είσαι μερακλής, δεν γίνεται να φύγεις από το Ναύπλιο χωρίς να έχεις δοκιμάσει το σουβλάκι κοτόπουλο με την αξέχαστη σος στο Σμυρναίικο του Φάνη στη Νέα Κίο. Για θαλασσινούς μεζέδες, πετάξου μέχρι το Βιβάρι που βρίσκεται κοντά στο Ναύπλιο. Εκτός από το γνωστό παγωτό του Ιταλού (Antica Gelateria di Roma), μπορείς να πας και για γλυκό ή παγωτό στον Κουστένη.

 

 

 

Πού θα πιεις καφέ/ποτό

Αν θες να πιεις τον καπουτσίνο σου με θέα στο Μπούρτζι, θα πας στο Ηλιοστάσιο. Το Circulo Cooperativa βρίσκεται στην κεντρική περαντζάδα ενώ το Φουγάρο είναι ένας όμορφος πολυχώρος που φιλοξενεί εκθέσεις, βιβλιοθήκη και art shop που χαρίζει cosy ατμόσφαιρα. Το cafe-bar Αλλοτινό σε περιμένει όλη μέρα για καφέ, φαγητό και ποτό και βρίσκεται κεντρικά. Για χαλαρό ποτό, θα πας στο Σκαντζόχοιρο όπου μπορείς να «τσιμπήσεις» και κάτι ελαφρύ ενώ το Rosso διαθέτει δροσιστικά κοκτέιλ. Αν είσαι λάτρης της ελληνικής ροκ ή της soul μουσικής, θα πεις κρασί και θα δεις live στο Μαύρο Γάτο.