TIPS

Πώς να ανοίξεις ένα βάζο που δεν ανοίγει με τίποτα

Σάββατο πρωί κι έχεις ξυπνήσει με κέφι να σε περιποιηθείς μετά από μία εξοντωτική εβδομάδα. Αφού έχεις περάσει ώρα στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι έχεις σηκωθεί και είσαι έτοιμη για ένα καλό πρωινό. Φτιάχνεις καφέ και ψήνεις δύο φέτες ψωμί για να τις φας με μέλι και λίγη κανέλα. Ανοίγεις το ντουλάπι και εντοπίζεις τη μαρμελάδα πορτοκάλι, πίσω από το από το αλάτι. Σου την έχει δώσει η γειτόνισσά σου η Ερασμία που έχει ντοκτορά στη μαρμελάδα. Ο καφές έτοιμος, τα ψωμάκια το ίδιο κι εσύ βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση. «Κοίτα δύναμη που έβαλε η Ερασμία» λες ενώ παλεύεις να ανοίξεις το βαζάκι.

 

Αλλιώς το είχες φανταστεί το πρωινό του Σαββάτου αλλά μην απελπίζεσαι και δε θα αργήσει να έρθει η μαρμελάδα και να «ξαπλώσει» πάνω στο αχνιστό ψωμί.

Το κόλπο είναι απλό και δοκιμασμένο. θα χρειαστείς ένα βαθύ μπολ, μία πετσέτα και ζεστό νερό. Προσοχή. Το νερό να μη είναι καυτό γιατί με την αλλαγή θερμοκρασίας είναι πολύ πιθανό το βάζο να σπάσει.

Βάζεις το ζεστό νερό στο μπολ και τοποθετείς το βαζάκι μέσα με το καπάκι προς τα κάτω. Πηγαίνεις στο υπνοδωμάτιο, ανοίγεις το παράθυρο, αλλάζεις σεντόνια, στρώνεις το κρεβάτι, βάζεις τα άπλυτα στο καλάθι του μπάνιου και επιστρέφεις στην κουζίνα.

Βγάζεις το βαζάκι και με την πετσέτα γυρίζεις το καπάκι και ως δια μαγείας είσαι έτοιμη για χαλάρωση και πρωινό στον καναπέ.