TIPS

Ο εγγυημένος τρόπος να καθαρίσεις τα καλοριφέρ

Unsplash

Κι έπιασαν τα πρώτα κρύα και αντί να κυκλοφορείς στο σπίτι με το κοντομάνικο έχεις προσθέσει ένα χοντρό φούτερ. Το βράδυ πάνω από το σεντόνι έβαλες κουβέρτα και ο κρύος καφές έχει αντικατασταθεί από ζεστά ροφήματα. Πιστεύω τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να καθαρίσεις τα καλοριφέρ του σπιτιού αφού σε λίγες εβδομάδες θα χρειαστεί να τα ανάψεις.

Πότε τα καθάρισες τελευταία φορά; Κι όταν ρωτάω για καθάρισμα δεν εννοώ τα πάνω-πάνω, απλά ένα ξεσκόνισμα. Παλεύεις ακόμα να θυμηθείς; Άρα, πάει καιρός από τότε που στο πλάνο φασίνας ήταν το νούμερο ένα. Το καθάρισμα του καλοριφέρ είναι μία σχετικά δύσκολη διαδικασία γιατί απαιτεί χρόνο και υπομονή. Υπάρχει όμως τρόπος και μάλιστα δοκιμασμένος και εγγυημένος.

Σε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ βάζεις νερό κι ένα ήπιο καθαριστικό. Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις για λίγο στην άκρη ώστε να προετοιμάσεις το χώρο. Κάτω από καλοριφέρ βάζεις μία πετσέτα κι ένα σκεύος που να χωρά να μπει ακριβώς από κάτω.

Ψεκάζεις το σώμα με το νερό και μέσα στις εγκοπές, ώστε να κυλήσει η συσσωρευμένη σκόνη. Τη διαδικασία θα χρειαστεί να την επαναλάβεις αρκετές φορές ώστε να πεις αντίο στο χνούδι που έχει κολλήσει ενδιάμεσα.

Γιατί πρέπει να καθαρίζεις το καλοριφέρ

Αν δεν είναι καθαρό δεν ζεσταίνει σωστά τον χώρο.

Καλύτερα να μην αναπνέεις τη σκόνη.

Το σπίτι γεμίζει σκόνη πολύ πιο εύκολα, άρα αναγκάζεσαι να ξεσκονίζεις συχνότερα.