Έβρασες κουνουπίδι; Πώς θα ξεφορτωθείς τη μυρωδιά στο λεπτό

Η διατροφή λέει κουνουπίδι και φιλέτο κοτόπουλο. Για τη μυρωδιά, ούτε λόγος.

Τα φρούτα και τα λαχανικά δε λείπουν από τη διατροφή σου έτσι δύο φορές την εβδομάδα το πρόγραμμα έχει βραστά λαχανικά. Κουνουπίδι καθαρίζεις και βάζεις στην κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά είναι έτοιμο. Μαζί με το έτοιμο γεύμα σου έχεις και μία μυρωδιά που πρέπει να καταπολεμήσεις. Το κουνουπίδι, ως γνωστόν, όταν βράσει αφήνει πίσω του μία όχι και τόσο φίνα μυρωδιά. Τα tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το μπρόκολο.

Κόψε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βούτηξέ το σε λίγο ξύδι. Αφού το κάνεις, το βάζεις πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία βράζεις το κουνουπίδι.

Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή μια φέτα ψωμί, πάντα κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Αν πάλι το έβρασες και ξέχασες να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, υπάρχει λύση. Η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί.

Βάλε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει και μέσα ρίξε ξυλάκια κανέλας και φλούδες πορτοκαλιού. Βράσε το νερό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας και μετά από λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ