ΣΠΙΤΙ

Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Είναι πραγματικά δυσάρεστο εκεί που πεινάς ή διψάς και τρέχεις στο ψυγείο με τεράστια λαχτάρα να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου, ανοίγοντας την πόρτα να βρομάει κάτι από "βαρύ" μέχρι "απορριμματοφόρο του δήμου". Μία ξεχασμένη κατσαρόλα, ένα τρόφιμο με έντονη μυρωδιά, κάποια επίμονα υπολείμματα και το ψυγείο δεν αργεί το ψυγείο να μυρίζει σαν το σπίτι του Πέπε Λε Πιου.

Δυστυχώς το σαπούνισμα συχνά δεν αρκεί για να φύγει η μπόχα, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα, αφού υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικοί τρόποι για να το απαλλάξεις από τις δυσάρεστες μυρωδιές: 

Τρόπος 1ος: Ρίχνεις σε ένα μικρό μπολ το κατακάθι του ελληνικού καφέ και το τοποθετείς το στο κάτω ράφι του ψυγείου για 2-3 μέρες.

Τρόπος 2ος: Κόβεις τρία λεμόνια στη μέση, αφαιρείς το εσωτερικό τους και τα γεμίζεις με αλάτι. Τα τοποθετείς σε διάφορα ράφια του ψυγείου και τα αφήμεις για τουλάχιστον 5-6 μέρες.

Τρόπος 3ος: Γεμίζεις ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα ή ξίδι και το αφήνεις να υπάρχει στο τελευταίο ράφι για μία εβδομάδα.

Τρόπος 4ος: Αφήνεις στην πλάτη του ψυγείου σου μερικά sticks κανέλας ή κιμωλίες. Αντικαθιστάς σε δύο εβδομάδες.

Και δυσοσμία τέλος!