Ιδέες διακόσμησης: Πώς θα κάνεις ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Με 5 κινήσεις θα έχεις καταφέρει να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σου.

Όταν έψαχνες σπίτι ήθελες κάτι μικρό, οικονομικό και στο κέντρο για να είσαι κοντά σε όλα. Λίγα χρόνια αργότερα τα δύο τελευταία είναι ακόμα στη λίστα κριτηρίων ενώ το πρώτο στη μαύρη λίστα. Καλά βολεύτηκες στο μικρό διαμέρισμα αλλά πια χρειάζεσαι λίγο χώρο παραπάνω. Όσο αυξάνονται τα τετραγωνικά, αυξάνεται το ενοίκιο και οι καρδιακοί σου παλμοί. Με πίστη στη διακόσμηση θα κινηθείς σωστά.

Ακόμα και τα μικρά δωμάτια μπορούν να φανούν μεγαλύτερα αν ξέρεις τι πρέπει να προσθέσεις αλλά και τι να αφαιρέσεις. Το less is more στην περίπτωση αυτή ταιριάζει απόλυτα. Χρησιμοποίησέ το ως κανόνα.

Επένδυσε σε μικρότερα έπιπλα

 

Υπάρχουν καναπέδες διθέσιοι και πολυθρόνες που δεν καταλαμβάνουν το μισό δωμάτιο. Εκμεταλλεύσου τις γωνίες και τοποθέτησε έπιπλα σε αυτές αλλά και επιδαπέδια φωτιστικά.

Χρησιμοποίησε υλικά που κάνουν αντανάκλαση

 

Μαζί με τους καθρέφτες τα διακοσμητικά που κάνουν αντανάκλαση μπορούν να δώσουν βάθος και να κάνουν το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο.

Ξανασκέψου το χαμηλό τραπεζάκι

 

Όταν τα έπιπλα στο δωμάτιο είναι ψηλά, το ταβάνι θα δείχνει χαμηλότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ένα γυάλινο τραπέζι ή ανοιχτόχρωμο θα διατηρήσει την αίσθηση του ανοιχτού χώρου.

Εμπιστεύσου το φυσικό φως

 

Το φως είναι το άλφα και το ωμέγα. Μη βάλεις κουρτίνες σε σκούρα χρώματα και σκέψου τα στόρια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Μήπως να πάρεις μικρότερα κάδρα;

 

Ωραίοι οι μεγάλοι πίνακες αλλά σε έναν περιορισμένο χώρο μάλλον θα δείχνουν υπερβολικοί. Αντί να αγοράσεις έναν τεράστιο, «σπάσε» σε 2-3 ή και περισσότερα κάδρα. Θα συμπληρώνουν χωρίς να «φορτώνουν».

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ