ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ιδέες διακόσμησης: 10 τρόποι να φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου

Αυτή η εποχή σου αλλάζει την διάθεση. Θέλεις συνέχεια να βλέπεις χρώματα, πεταλούδες, λουλούδια και ήλιο. Δεν αντέχεις την μαυρίλα. Το σπίτι σου όμως δεν έχει μπει ακόμα σε ανοιξιάτικο mood. Εμείς σου έχουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης για την Άνοιξη.

Πέτα το μαύρο και το καφέ ριχτάρι, εξαφάνισε τις μαύρες κουρτίνες, άνοιξε τα πατζούρια και ετοιμάσου να αλλάξεις διακόσμηση. Ούτε πολλά έξοδα, ούτε δύσκολα πράγματα. Οι αλλαγές που θα κάνεις είναι πάρα πολύ μικρές.

1. Φτιάξε τον κήπο σου

 

Όλα τα φυτά που έχεις έχουν μαράνει. Το γρασίδι έχει φτάσει το μισό μέτρο και το μυστικό δρομάκι δεν φαίνεται από τα φύλλα. Θέλει φτιάξιμο. Μια Κυριακή πάρε τις φίλες σου, φτιάξε καφεδάκι και δημιουργήστε. Και μην βαριέσαι. Είναι άνοιξη.

2. Άλλαξε κουρτίνες

 

Μπλε και μαύρες κουρτίνες; Μπλιάχ. Βρες ένα άλλο χρώμα που να ταιριάζει με το καθιστικό σου. Το σύνηθες χρώμα είναι μπεζ και άσπρο. Πολύ καλύτερο από το μπλε. Αν ταιριάζει το πορτοκαλί στο καθιστικό σου είσαι πολύ τυχερή.

3. Πάρε ένα ανοιχτό χρώμα ριχτάρι

 

Να μην βλέπω αυτό το μπορντό χρωματάκι. Εντάξει είπαμε, ωραίο χρώμα αλλά δεν ταιριάζει με το mood. Θέλω να βάλεις ένα μπεζ, ένα κίτρινο, γιατί όχι και ένα ροζ άμα ταιριάζει. Δεν στοιχίζει πολλά.

4. Αγόρασε έναν πολύχρωμο πίνακα

 

Ναι, ναι πολύ ωραία ιδέα. Έναν μεγάλο καλύτερα για να αλλάζει εντελώς τα χρώματα στο σαλόνι σου.

5. Βάλε λουλούδια στο σπίτι

 

Έχεις ήδη αργήσει. Πάρε ωραία μεγάλα βάζα και πιατέλες. Στα βάζα βάλε το αγαπημένο σου λουλούδι και στις πιατέλες ψεύτικα, χρωματιστά φρούτα. Ακόμα και λουλούδια στο πάτωμα μπορείς να βάλεις.

6. Άλλαξε το τραπεζομάντιλο

 

Επιβάλλεται. Μην βάλεις κάτι πολύχρωμο αλλά κάτι μονόχρωμο. Και όχι καφέ, μπλε και τέτοια. Τα είπαμε αυτά.

7. Βάψε κάποιο έπιπλο ή τους τοίχους του σαλονιού σου

 

Αν έχεις κάποια συρταριέρα ή κάποιο μπουντουάρ που ”αντέχεις” να το βάψεις ένα πιο φωτεινό χρώμα, θα κάνεις την καλύτερη διακόσμηση. Ένα πορτοκαλί ή ένα ροζ ή ένα γαλάζιο. Αναλόγως.

8. Αγόρασε ένα καθιστικό για τον κήπο χωρίς πολλά έξοδα

Ένα καθιστικό για τον κήπο σου πρέπει να αγοράσεις. Μπορείς να το δημιουργήσεις μόνη σου χωρίς πολλά έξοδα. Να πάρεις παλέτες ή ξύλα, να τα τοποθετήσεις το ένα πάνω στο άλλο και να βάλεις πάνω μεγάλα μαξιλάρια. Τέλειο; Κάπως έτσι το φαντάζομαι.

 

9. Γέμισε το σπίτι του με λευκό χρώμα

 

Άσπρα τραπεζάκια, κουρτίνες, διακοσμητικά… Ότι τραβάει η ψυχή σου. Ακόμη και πιάτα. Το λευκό είναι το χρώμα που έχει υψηλή φωτεινότητα και θα διώξει την μαυρίλα που σε έχει πλακώσει.

10.  Μαξιλάρια, πολλά μαξιλάρια

Στον καναπέ, στο κρεβάτι, στις καρέκλες, ακόμα και στο πάτωμα μπορείς να βάλεις.