ΣΠΙΤΙ

Φενγκ Σούι: Ο Νο1 βασικός κανόνας για την κρεβατοκάμαρα

Unsplash

Μεταφερόμαστε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί θα βάλεις σε εφαρμογή τις Φενγκ Σούι γνώσεις σου. Μικρές κινήσεις που θα φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σου.

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας Φενγκ Σούι και αφορά την κρεβατοκάμαρα. Ο ύπνος κάτω από επικλινή σκεπή, όπως είναι αυτή της σοφίτας, ενδέχεται να δημιουργεί πονοκεφάλους και εκνευρισμό γι’ αυτό κι αν το σπίτι έχει σοφίτα, καλύτερα να φτιάξεις το γραφείο σου εκεί. Όχι εμείς, το Φενγκ Σούι.

Κακό Φενγκ Σούι στην κρεβατοκάμαρα

Σύμφωνα με την περίφημη κινέζική φιλοσοφία που υπόσχεται τύχη, υγεία και ευημερία, η θετική ενέργεια μπλοκάρεται και από κάτι που ενδεχομένως να σε βάλει σε σκέψεις και σε διαδικασία μετακίνησης επίπλων. Ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι, είναι κακό Φενγκ Σούι αφού αντλεί όλη την ενέργεια και εμποδίζει τον καλό ύπνο. Για την ακρίβεια, κάνει «καθρεφτάκι» στην αρνητική ενέργεια και την αντανακλά πίσω σ’ εσένα. Ας φύγει λοιπόν ο καθρέφτης από εκεί που βρίσκεται κι ας μεταφερθεί στο πλάι του κρεβατιού ή εκτός υπνοδωματίου.

Σε άλλα νέα, στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά. Έχεις ακολουθήσει την τάση που θέλει το γραφείο στην κρεβατοκάμαρα; Έγκλημα μεγάλο. Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται περιττά, υπάρχει ένας κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς. Απαγορευτικό να κοιμάσαι με το κεφάλι στη δύση και τα πόδια στην ανατολή. Όπως καταλαβαίνεις, η θέση αυτή παραπέμπει σε ταξίδι χωρίς retour. Σχετικά με τη θέση του κρεβατιού στο δωμάτιο, το Φενγκ Σούι υπαγορεύει το κρεβάτι να είναι σε θέση που επιτρέπει την οπτική επαφή με την είσοδο και όχι πίσω από την πόρτα. Μια ακόμα συμβουλή; περιόρισε τις ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο.