ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Passer Domesticus: Ένα διώροφο ιστορικό κτίριο του 1924 προσφέρει μία μοναδική εμπειρία διαμονής

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Το Passer Domesticus είναι ένα διώροφο ιστορικό κτίριο του 1924 που επανασχεδιάστηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν ιδιαίτερο χώρο βραχυπρόθεσμης διαμονής και εμπειριών μέσα στην πόλη. Αρχικά λειτουργώντας ως εμπορικό κατάστημα υφασμάτων και αργότερα ως κατάστημα αλιευτικών εξαρτημάτων, το Passer Domesticus, ανοιχτό προς το κοινό μέσω της ενοικίασής του ως ένα ιδιαίτερο κατάλυμα, είναι αφιερωμένο στο σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής, ενσωματώνοντας παράλληλα την παλιά ατμόσφαιρα της εποχής μέσα στην οποία δημιουργήθηκε.

Το Passer Domesticus είναι ένας διώροφος, αλλά τεσσάρων επιπέδων χώρος, περίπου 45τ.μ., αποτελούμενος από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και πρώτο όροφο, ενώ καταλήγει σε ένα βατό δώμα. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί να είναι διαδραστικός και ενδιαφέρον προσφέροντας νέες χωρικές εμπειρίες.

Ο κύριος στόχος σχεδιάζοντας το Passer Domesticus ήταν να συνδυαστεί η πολυπολιτισμική αρχιτεκτονική γλώσσα του κτιρίου, με νεο-βυζαντινά και νεοκλασικά στοιχεία, μαζί με σύγχρονα λαϊκά στοιχεία, τα οποία υπογραμμίζουν τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου και τον συνδέουν άμεσα με την ιστορία της πόλης, ενώ παράλληλα να εισαχθούν πολύ μοντέρνα στιλιστικά στοιχεία, λεπτομέρειες και υλικά, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ποικιλομορφία του χώρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Architects 157+173 designers

Lead Architects Babis Papanikolaou, Christina Tsirangelou

Photo credits 157+173designers & Kostas Pappas

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;