ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Η “τροπική” ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη με αρτ ντεκό στοιχεία

Η Design Ambassador και το Archisearch.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα υπέροχα σπίτια. Τοίχοι βαμμένοι σε ροζ του φλαμίνγκο, μπλε του πελάγους και παστέλ πράσινο ορίζουν τις διαφορετικές περιοχές σε αυτό το διαμέρισμα με θέα το Θερμαϊκό από τον αρχιτέκτονα Σταμάτιο Γιαννίκη.

Ο Σταμάτιος Γιαννίκης χρησιμοποιεί το διαμέρισμα ως έδρα του πολιτιστικού οργανισμού που ίδρυσε το 2017, Architecture In Residence, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες Φιλοξενίας, Ψυχαγωγίας και Εκπαίδευσης με πυρήνα την αρχιτεκτονική (διαλέξεις, εκθέσεις, εργαστήρια, διαμονή, δείπνα). Τα 120 τ.μ. του διαμερίσματος απαρτίζονται από καθιστικό, τραπεζαρία, τρία υπνοδωμάτια, μπάνιο, WC, κουζίνα, αποθήκη και δύο μπαλκόνια – ένα μπροστά με θέα τη θάλασσα και ένα πίσω με θέα τη γειτονιά.

Παρόλο που η αρχική διαρρύθμιση του διαμερίσματος διατηρήθηκε κατά την ανακαίνιση, η κουζίνα, τα μπάνια, καθώς και τα ηλεκτρολογικά, τα υδραυλικά και η θέρμανση και ψύξη του διαμερίσματος έγιναν εξ’ ολοκλήρου από την αρχή. Τα αυθεντικά Αρτ Ντεκό στοιχεία του διαμερίσματος – όπως τα ξύλινα δάπεδα και τα δάπεδα από τσιμεντοπλακάκι, τα εσωτερικά και τα εξωτερικά μασίφ ξύλινα κουφώματα, οι γύψινες διακοσμήσεις στις οροφές – όλα διατηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχιτέκτονας: Stamatios Giannikis

Φωτογραφίες: Kim Powell