ΣΠΙΤΙ

11 μυστικά που πρέπει να κλέψεις από τις καμαριέρες

Είτε ανήκεις στις παλιές καραβάνες είτε είσαι νέα στο σπορ "καθαρίζω το σπίτι και κουράζομαι", το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα δεν τα κάνεις σωστά. Μπορεί μερικές σου συνήθειες να μην εξυπηρετούν στο σωστό καθάρισμα του χώρου σου. Γι' αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ.

Μοιραζόμαστε μαζί σου κάποιες σχετικές πληροφορίες που είδαμε στο goodhousekeeping και μας φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμες. Προέκυψαν από αποκαλύψεις που έκαναν καμαριέρες μεγάλων ξενοδοχείων του εξωτερικού. Σίγουρα ξέρουν τη δουλειά, οπότε έχε υπόψη σου αυτές τις συνήθεις τους.

Πρώτα από όλα συμμαζεύουν

Αυτό που αποδεικνύεται αποτελεσματικό στη δουλειά μιας καμαριέρας, είναι να τακτοποιεί πριν καθαρίσει. Έτσι, έχει ελεύθερο το πεδίο.

Προσέχουν το ξεσκονόπανο

Ιδανικά προτιμούν να έχουν ένα πανί με μικροΐνες. Αν δεν έχουν τέτοιο, τότε ψηφίζουν 100% βαμβακερά πανιά – πχ παλιές μαξιλαροθήκες ή μπλουζάκια.

Βάζουν σημάδια στα σεντόνια

 

Αν μπλέκεσαι συνέχεια με τα σεντόνια και τα καλύμματα του κρεβατιού, να ξέρεις ότι οι καμαριέρες καθόλου δε μπερδεύονται και αυτό χάρη στις ταμπέλες. Στρώνουν πάντα το κρεβάτι με τρόπο τέτοιο που οι ταμπέλες να είναι κρυμμένες και στο κάτω μέρος. Αν δεν έχουν ταμπέλες τα δικά σου, τότε κάνε ένα σημάδι.

Δε ξεχνούν τις κουρτίνες

Όταν έρχεται η ώρα της γενικής καθαριότητας, δεν πρέπει να ξεχνάς τις κουρτίνες. Ξεσκόνισε τες με μια πετσέτα για τα χέρια. Όταν τελειώσεις, χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις την πετσέτα.

Σκουπίζουν πριν σφουγγαρίσουν

Δεν είναι αυτονόητο. Οι καμαριέρες ξέρουν ότι το να σφουγγαρίσεις πρώτα και μετά να σκουπίσεις, είναι σκέτος μπελάς. Οι τρίχες δεν ξεκολλούν με τίποτα από το πάτωμα, ακόμα και την πιο δυνατή σκούπα να έχεις.

Δίνουν στα καθαριστικά χρόνο

Έλα, πόσες φορές δεν έχεις βιαστεί να σκουπίσεις τις επιφάνειες που έχεις ρίξει καθαριστικό, απλά και μόνο για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα; Δεν είναι, ωστόσο, κάτι που βοηθάει στη σωστή καθαριότητα. Οι καμαριέρες ξέρουν ότι τα καθαριστικά χρειάζονται χρόνο για να δράσουν αποτελεσματικά. Τώρα το ξέρεις – το θυμήθηκες – και εσύ.

Καθαρίζουν τελευταίο το μπάνιο

Καθαρίζουν πρώτα το υπνοδωμάτιο και μετά προχωρούν στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού. Αφήνουν τελευταίο το μπάνιο, για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μετάδοσης βακτηρίων.

Σκουπίζουν ανάποδα

 

Από μικρές έχουμε μάθει, να σκουπίζουμε όλο το δωμάτιο και σιγά σιγά να βγαίνουμε από αυτό, μαζι με τη σκούπα. Ε, οι ειδικές έχουν άλλη άποψη. Πρώτα καθαρίζουν το δωμάτιο στα σημεία που συνήθως περπατάμε και μετά ακολουθούν το γνωστό σκούπισμα που αναφέραμε. Δηλαδή σκουπίζουν δύο φορές κάποια σημεία και όχι τυχαία σημεία. Τα πιο πολυσύχναστα.

Καθαρίζουν με λευκό ξύδι και νερό

Υπάρχουν φανταστικά καθαριστικά αλλά εκείνες παραδέχονται ότι το αγαπημένο τους δεν ανήκει σε κάποια μεγάλη εταιρεία που μάχεται με τα προϊόντα της τη βρωμιά. Είναι κάτι πιο απλό: Λευκό ξύδι και νερό! Καθαρίζει ακόμα και τη θολούρα που αφήνουν άλλα καθαριστικά. Βάλε σε ένα μπουκάλι σπρέι σε αναλογία 1/3 με το νερό.

Δε ξεχνούν την οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτσες δεν είναι απαραίτητες μόνο για να καθαρίζεις τα δόντια σου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις τα πιο απρόσιτα σημεία του σπιτιού. Πχ καλοριφέρ.

Έχουν μαζεμένα όλα τα σύνεργα

Οι γυναίκες που παίζουν την καθαριότητα στα χέρια, έχουν όλα όσα χρειάζονται στα πρακτικά τους καροτσάκια. Έτσι γλυτώνουν πολύ χρόνο και εκνευρισμό. Ακολούθησε το παράδειγμα τους, βάζοντας τα απαραίτητα σε έναν κουβά ή σε μια λεκάνη αν σε βολεύει.