LIFE

10 παιχνίδια για να γελάσεις στην παραλία

Ποιος είπε ότι η παραλία είναι μόνο για άραγμα και καθισιό μέχρι βαρεμάρας; Όταν η παρέα είναι η κατάλληλη, το μπάνιο μπορεί να μετατραπεί σε φιλική συνάντηση για πολύ γέλιο.

Μοιραζόμαστε, λοιπόν,  μαζί σου κάποια παιχνίδια που έχουμε παίξει ή θα θέλαμε να παίξουμε, με τις δικές μας παρέες και σου λέμε όλες τις λεπτομέρειες. Κράτα σημειώσεις και καλή διασκέδαση.

1. Μάντεψε ποιος (γράφτηκε στην πλάτη σου)

Άτομα: 4+
Πως παίζεται: Πρόκειται για την παραλλαγή του αυτοσχέδιου παιχνιδιού ξηράς “χαρτάκια”. Η παρέα κάθεται κυκλικά και το κάθε μέλος της καλείται να γράψει στην πλάτη του εκ δεξιών φίλου, το όνομα ενός προσώπου (υπαρκτού ή μη) με αντηλιακό. Όταν όλοι έχουν στην πλάτη τους ονόματα, το παιχνίδι ξεκινάει. Πρώτος μπορεί να ξεκινήσει οποιοσδήποτε. Αυτός που καλείται να μαντέψει τι υπάρχει στην πλάτη του, κάνει ερωτήσεις στους υπόλοιπους οι οποίες μπορούν να έχουν ως απάντηση μόνο “ναι” ή “όχι”. Το παιχνίδι τελειώνει όποτε βαρεθεί η παρέα.

Όπου χαμογελάκι, βάζεις όνομα πχ Σούπερμαν. Προτείνεται με μαγιό, εκτός και αν θέλετε να το παίξετε τόπλες, ok!

Εξοπλισμός: Αντηλιακό.
Tip: Μην κάθεστε στον ήλιο, γιατί μπορεί να μαυρίσετε περίεργα. Επίσης, όποιος το βρίσκει ας απλώσει το αντηλιακό, δεν είμαστε σπάταλες.

2. Κάτσε κάτω από το Limbo

Άτομα: 6+
Πως παίζεται: Ξεκίνησε από το Τρινιδάδ και αγαπήθηκε στον κόσμο όλο. Το Limbo είναι το “σκοινάκι που περνάμε από κάτω με την πλάτη να κοιτάει όλο και περισσότερο το έδαφος”. Όσον αφορά την παραλία, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα απλό σκοινάκι ή να αυτοσχεδιάσεις με μια σανίδα του σερφ, κουπί ή και πετσέτα σε version στυψίματος. Δύο αναλαμβάνουν να κρατήσουν το αντικείμενο και οι υπόλοιποι περνάνε κάτω από αυτό. Όποιος ακουμπάει το σκοινί ή πέσει, βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Αν περάσουν όλοι το ένα ύψος, το αντικείμενο τύπου σκοινί χαμηλώνει και χαμηλώνει και χαμηλώνει. Ο τελευταίος (ευλύγιστος) θα είναι και ο νικητής. Λογικά μετά από τόσο λύγισμα θα θέλει και βουτιά στη θάλασσα.

Εδώ σε εν πλω εκδοχή με πετσέτα

Εξοπλισμός: Σκοινί ή πετσέτα ή κουπί
Tip: Καλό θα είναι όποιος καταφέρει να περάσει το Limbo, να καταλήγει στη θάλασσα για λίγη δροσιά.

3. Ψαράκια

Άτομα: 6+
Πως παίζεται: Ήρθε η ώρα για κολύμπι. Μπαίνετε στη θάλασσα και πιάνεστε χεράκι χεράκι με την παρέα σου. Το παιχνίδι ξεκινάει τυχαία από κάποιον παίκτη ο οποίος πρέπει να περάσει πάνω από τα χέρια των απέναντι καταφέρνοντας να μην του φύγει το μαγιό. Η μάχη είναι σώμα με σώμα και μπορεί να προσέχεις αλλά οι φίλοι σου θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Οι προσπάθειες συνεχίζουν κυκλικά και αυτός που καταφέρνει να μείνει άθικτος (έχοντας καταφέρει να μη φύγει το μαγιό του) κερδίζει.

Εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλη παρέα, μαγιό για μαγιό δε θα έμεινε

Εξοπλισμός: Μαγιό
Tip: Για να έχει πλάκα το παιχνίδι χρειάζεται πείραγμα, διαφορετικά απλά θα περνάτε ο ένας πάνω από το χέρι του άλλου και εντάξει, καθόλου διασκεδαστικό.

4. Κοκορομαχίες

Άτομα: 4+
Πως παίζεται: Πρόκειται για πολύ κλασσικό παιχνίδι, οπότε οι πολλές περιγραφές περισσεύουν. Καβαλάς ή σε καβαλάει κάποιος φίλος σου και ξεκινάς τις “μάχες” με ένα αντίστοιχο ζευγάρι. Φυσικά μπορείτε να είστε περισσότεροι από 4 και να γίνει χαμούλης ενώ άμα έχετε γερά μπράτσα στην παρέα, ίσως γίνεται να ανέβει και πάνω από ένας σε μια πλάτη. Νικήτρια είναι η ομάδα που καταφέρνει να μείνει όρθια.

Μαριέττα Χρουσαλά και Μαρία Μενούνος “πιάστηκαν” πέρυσι να παίζουν κοκορομαχίες. Για την ιστορία, νικήτρια η Μαρία.

Εξοπλισμός: Γερά μπράτσα
Τip: Με ρέγουλο τα σπρωξίματα, το νερό είναι για να κολυμπάμε όχι για να το πίνουμε.

5. Σερφ με κουλούρα

Άτομα: 1+
Πως παίζεται: Σε θάλασσα με κύματα, πας στο σημείο που ίσα ίσα πατάς με τις μύτες. Μόλις βλέπεις ένα μεγάλο κύμα να έρχεται, τρέχεις προς τα έξω ώστε να σε πετύχει περίπου στη μέση σου. Το κύμα αναλαμβάνει να σε βγάλει στην ξηρά. Μπορεί να τρέξει παράλληλα και διαγωνισμός για το ποιος θα σε βγάλει την καλύτερη φωτογραφία.

 Η Ashley Tisdale πριν μερικά χρόνια, επέλεξε το ίδιο παιχνίδι με φουσκωτό δελφίνι

Εξοπλισμός: Φουσκωτή κουλούρα ιδανικά
Tip: Άκου τώρα tip που θα σου δώσω. Μην το κάνεις σε παραλία που δεν έχει κύμα, δεν πιάνει.

6. Συγχρονισμένη κολύμβηση

Άτομα: 3+
Πως παίζεται: Κάποιος από την παρέα αναλαμβάνει να είναι ο εντολέας – δάσκαλος – προπονητής και όσοι θέλουν μπαίνουν στη θάλασσα. Στόχος είναι να κάνουν τις φιγούρες που τους λέει ο απ’ έξω. Η παρέα που κάθεται εκτός θάλασσας (και βλέπει) βαθμολογεί και νικητής βγαίνει αυτός που θα έχει καλύτερη βαθμολογία βεβαίως βεβαίως.

 Άμα βάλεις τακούνια όπως στη φωτογραφία, θα σε κοιτάξουν λίγο παραπάνω

Εξοπλισμός: Φαντασία για τις φιγούρες
Tip: Φωτογραφίες να βγαίνουν γιατί μπορεί να υπάρξουν αμφισβητούμενες φάσεις. Επίσης, μην το δοκιμάσεις αν θες να μη σε κοιτάει η παραλία.

7. Διελκυστίνδα

Άτομα: 6+
Πως παίζεται: Χαράζετε μια γραμμή στην άμμο και μοιράζεστε σε δύο ομάδες. Παίρνετε ένα σκοινί και ο αγώνας ξεκινάει με το πρώτο τράβηγμα. Όποια ομάδα πατήσει πρώτη τη γραμμή συγνώμη, έχασε.

 Φαίνεται ότι υπήρξε πραγματική μάχη εδώ

Εξοπλισμός: Σκοινί
Tip: Να πάρεις τους δυνατούς με την ομάδα σου. Για τη νίκη ρε γαμώτο.

8. Διακριτικό μπουγέλο

Άτομα: 6+
Πως παίζεται:
Κάθεστε κυκλικά αλλά κοιτώντας ο ένας την πλάτη του άλλου. Έχετε όλοι από ένα ποτήρι άδειο στο χέρι, εκτός από αυτόν που ξεκινάει το παιχνίδι και έχει ένα ποτήρι γεμάτο με θαλασσινό νερό. Η αποστολή είναι να κρατηθεί το νερό όσο περισσότερο γίνεται, όμως σιγά που θα κρατήσει πάνω από μερικούς γύρους. Ο πρώτος δίνει όλο το νερό στον πίσω, μαντεύοντας που έχει βάλει το ποτήρι του. Ο δεύτερος ότι έχει καταφέρει να πάρει στον πίσω του και κάπως έτσι έχετε παίξει μπουγέλο. Με χρόνο έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα. (Χρονομετρήστε πχ ποια παρέα θα κάνει περισσότερο χρόνο να χάσει ότι νερό είχε στο πρώτο ποτήρι).

Πάσα στον πίσω (ή λούσιμο)

Εξοπλισμός: Πλαστικά ποτηράκια
Tip: Μην κοιτάς το ποτήρι, ξεκίνα νωρίς το μπουγέλο.

9. Νερομπαλάκι

Άτομα: 2+
Πως παίζεται: Πρόκειται για ένα παιχνίδι πάσας, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μπαλάκι αυτό είναι λίγο πιο τσαχπίνικο και έτσι αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Το παιχνίδι ξεκινάει πετώντας το στον απέναντι. Σε μια περίμετρο 2 περίπου μέτρων, η πάσα θεωρείται επιτυχημένη. Κερδισμένος είναι αυτός που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ.

 Δυνατή η παίκτρια

Εξοπλισμός: Νερομπαλάκι βέβαια.
Tip: Μην είσαι μανιακή με το παιχνίδι. Αν πάει λίγο παραδίπλα, μπορεί να γνωρίσεις και κανέναν άνθρωπο (ααα συγνώμη, μου έφυγε το μπαλάκι).

10. Βowling

Άτομα: 2+
Πως παίζεται: Το κλασσικό bowling τώρα και στη θάλασσα. Στόχος είναι να ρίξεις όσο περισσότερα μπουκάλια μπορείς. Βαθμοί μπαίνουν αυτοσχέδια. (Όλοι οι “κώνοι” 20 πόντοι, κάθε κώνος που πέφτει ένας πόντος).

 

Εξοπλισμός: 10 μπουκαλάκια νερό και μια μπάλα.

Tip: Αυτός που κάνει strike πρέπει να κερδίζει ένα μπουκάλι μπύρας, να χει και νόημα το παιχνίδι.