LIFE

10 λόγοι για να πάρεις μέρος στο Tweed Run στις Σπέτσες

Έχει έρθει η Άνοιξη και δεν το έχεις καταλάβει; Μισό λεπτό. Σου έχουμε μία ωραιότατη ιδέα. Τι θα έλεγες να αφήσεις τα βουνά και τα λαγκάδια και να πάρεις τα νησιά. Ή μάλλον καλύτερα το νησί, και πιο συγκεκριμένα τις Σπέτσες. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (28 & 29 Μαρτίου) είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Ο λόγος βεβαίως είναι το Tweed Run, ένας ποδηλατικός αγώνας διαφορετικός από όσους έχεις πάει ή έχεις ακούσει μέχρι σήμερα. Φαντάσου πως εδώ τα κολάν και οι κολλητές μπλούζες είναι μεγάλο στυλιστικό ατόπημα, ίσως και μεγαλύτερο από αυτό της Bjork, που είχε ντυθεί κύκνος και κρατούσε και αυγό σε παλιότερα Όσκαρ (δεν θα πούμε σε ποια, καθότι δεν θέλουμε να προδώσουμε και την ηλικία μας).

Οι λόγοι που πρέπει να πάρεις μέρος στο Tweed Run είναι και αυτοί που θα σου δώσουν να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Λονδίνο, Τόκιο, Νέα Υόρκη και Τορόντο είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν φιλοξενήσει το Tweed Run. Κοσμοπολίτικο γεγονός, όχι αστεία.

 

Έχει τη σφραγίδα οργάνωσης του Poseidonion Grand Hotel – μιλάμε για ένα ξενοδοχείο/στολίδι των Σπετσών 100 χρόνων – άρα η φινέτσα είναι δεδομένη.

 

Είναι μία καλή ευκαιρία να φορέσεις επιτέλους αυτό το παλιακό σακάκι και τη φούστα της γιαγιάς σου από τον μεσοπόλεμο. Ναι, μπορείς να βάλεις και καπέλο.

 

Πόσο συχνά βλέπεις άντρες τόσο κομψά ντυμένους, που θα ήθελες να τους πάρεις για μπιμπελό στο σπίτι σου;

 

Θα είναι εκεί και ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες των Αθηνών, ο Παναγιώτης Γρηγορίου του 1900 The Barber Shop.

 

Αν σου έχει λείψει το κυνήγι του θησαυρού, εκεί είναι η ευκαιρία σου για να ξαναθυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια.

 

Τα ποδήλατα εδώ αν δεν είναι vintage 100% είναι τουλάχιστον στολισμένα με λουλούδια.

 

Θα φας καλά. Στην εξοχή. Ακριβώς όπως το κάνουν οι Βρετανοί. Ναι, αχά, πικ νικ είναι η φάση.

 

Έχουν και καλλιστεία. Βεβαίως. Για την πιο ωραία εμφάνιση εποχής. Και όχι δεν θα σε ρωτήσουν “τι θα αλλάζατε στον κόσμο”. Να αφήσεις την παγκόσμια ειρήνη στην ησυχία της. Στην κριτική επιτροπή θα είναι και η δική μας Νίκη Χάγια.

 

Ε, δες κι αυτό εδώ το video από το πρώτο Tweed Run στις Σπέτσες, που έγινε πέρυσι, και θα καταλάβεις βρε χρυσή μου.