Συνταγή για τούρτα λεμόνι

Φτιάχνουμε τούρτα με γεύση λεμόνι και μπόλικα μπισκότα.

Αυτή η συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες της παρέας σου, αφού μόλις τη δοκιμάσουν θα την ζητήσουν ξανά και ξανά. Τούρτα λεμόνι από το Cookpad.gr.

Υλικά

5 πακέτα μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι

Για την κρέμα

1200 ml γάλα

300 ml φυσικό χυμό λεμονιού

2 κούπες ζάχαρη

5 κ.σ. κορν φλάουρ

5 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

2 κρόκους αυγών

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Για το γαρνίρισμα

200 ml γάλα

1 φακελάκι Garni

αμύγδαλα τριμμένα

Λίγη κουβερτούρα λιωμένη

Επιπλέον μπισκότα σπασμένα

Εκτέλεση

Αρχικά στρώνω τον πάτο και τα τοιχώματα ενός τσέρκι με αποσπώμενη βάση με τα μπισκότα.(φροντίζω να κρατήσω κάποια για το στόλισμα)

Σε κατσαρολακι βάζω όλα τα υλικά εκτός από τους κρόκους και το ξύσμα. Ανακατεύω καλά ώσπου να διαλυθούν όλα τα στερεά υλικά και τότε ανοίγω το μάτι και ζεσταίνω το μείγμα έως ότου πήξει η κρέμα.

Μόλις πετύχω την πυκνότητα που πρέπει (να βγάλει φουσκάλες) προσθέτω τους κρόκους και το ξύσμα.

Περιχύνω την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα και σε αυτό το σημείο στρώνω μια δεύτερη στρώση από μπισκότα.

Στρώνω και την επιπλέον κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βαζω στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν πια η τούρτα κρυώσει εντελώς, γαρνίρω με σαντιγί (χτυπάω το ganri και το γάλα) - λιωμένη σοκολάτα- τριμμένα μπισκότα και χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Είναι ένα γλύκισμα που ισορροπεί απόλυτα ανάμεσα στο ξινό και το γλυκό,παναλαφρο και ιδανικό να κλείσει κάθε σας γεύμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κέικ με Αμύγδαλα, Μασκαρπόνε και άρωμα λεμονιού

Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού

Κέικ λεμονιού

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ