ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Μία συνταγή από το Cookpad.gr για παγωτό καϊμάκι.

Υλικά

675 ml γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος 35%

2 κ.γλ. σαλέπι

3/4 φλ. ζάχαρη

1 κοφτό κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1 πρέζα κανέλα

Για σερβίρισμα

Γλυκό βύσσινο

Εκτέλεση

Διαλύετε το σαλέπι μαζί με την κανέλα σε 75ml γάλα.

Στο μπλεντερ χτυπατε 50 ml γάλα μαζί με τη μαστίχα.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτετε τη ζάχαρη, το διαλυμένο σαλέπι, την κανέλα, τη μαστίχα, και την κρέμα γάλακτος. Τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο για να μη σας κολλήσει.

Το αδειάζετε σε μεταλλικό σκεύος να κρυώσει.

Το βάζουμε σε άλλο μεταλλικό σκεύος που κλείνει και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στις 2 ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με πιρούνι. Επαναλαμβάνεται αυτή τη διαδικασία δύο φορές, θα βοηθήσει να γίνει αφράτο. Το αφήνετε τουλάχιστον 24 ωρες στην κατάψυξη.

Το βγάζετε 10-15 λεπτά προτού σερβίρετε και γαρνίρετε με γλυκό βύσσινο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Παγωτό Τιραμισού

Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα

Παγωτάκι σαν cookies

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr