Συνταγή για ραβανί

Ραβανί, ένα δροσερό γλυκό που συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι.

Μία συνταγή που δεν αποφασίζεις τόσο καιρό να φτιάξεις γιατί νομίζεις πως είναι πολύ δύσκολη. Αν ακολουθήσεις τα βήματα του Cookpad.gr θα έχεις ένα τέλειο ραβανί.

Υλικά

4 αυγά

1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο

1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού αλεύρι

1 μπεικιν

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2-3 κομματάκια μαστίχα Χίου

Σιρόπι

3 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

4 ποτήρια του νερού νερό

2 φέτες λεμόνι

3 βανίλιες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να γίνει το γλυκό μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τις φέτες από το λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις το κατεβάσουμε ρίχνουμε τις βανίλιες και το αφήνουμε.

Χωρίζουμε από τα αυγά τους κρόκους και τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια χτυπάμε του κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τη μαστίχα (αφού την έχουμε χτυπήσει με λίγη ζάχαρη στο γουδί), το γιαούρτι, το μπεικιν, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 με 40 λεπτά.

Αφού το κατεβάσουμε το χαράζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να το ρουφήξει όλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κεκάκια αλμυρά

Cheesecake Βύσσινο

Κέικ μήλου κανέλας

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ