ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα, σκέτη απόλαυση

Ακούς πορτοικαλόπιτα και σου τρέχουν τα σάλια; Ακολούθησε βήμα-βήμα τη συνταγή του Cookpad.gr και καλή απόλαυση.

Υλικά

Υλικά για το σιρόπι:

750 γραμμάρια ζάχαρη

750 ml νερό

2 πορτοκάλια (την φλούδα τους)

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι φυτικό λάδι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

4 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 πορτοκάλια ολόκληρα και χωρίς την φλούδα (τα οποία τα χουμε βάλει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)

1 βανίλια

2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)

1 κουταλάκι σόδα

1 κουτάλι της σούπας baking powder

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Πρώτα θα ανοίξουμε τα φύλλα πάνω σε ένα τραπεζομάντιλο χωρίς να ακουμπήσουν το ένα πάνω στο άλλο. Αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον δύο ώρες, μέχρι να στεγνώσουν καλά για να μπορέσουμε να τα θρυμματίσουμε με τα χέρια.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε από το νερό τα πορτοκάλια τα όποια τα έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ και σε μια κατσαρόλα τα βάζουμε να πάρουν μια βράση με νερό. Σουρώνουμε και ξανακάνουμε αυτή τη διαδικασία για άλλη μια φόρα. Αυτή τη φόρα θα τα αφήσουμε να βράσουν για μια ώρα.

Υστέρα βγάζουμε τα πορτοκάλια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν θα είναι εντελώς κρύα, τα χτυπάμε στο μούλτι.

Όταν τα φύλλα θα είναι έτοιμα θρυμματισμένα, ετοιμάζουμε το γλυκό.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα άλλα υλικά μαζί με τα πολτοποιημένα πορτοκάλια. Όταν έχει γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, τότε ρίχνουμε σταδιακά σε μορφή χιονιού τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Προσοχή: δΕΝ τα ρίχνουμε όλα μαζί για να μην μας κολλήσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 35 – 40 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 και μετά χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα.

Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο και έχει πάρει ωραίο χρώμα, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πρώτου σερβιριστεί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr