ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μπισκότα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Τα σπιτικά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας είναι από τα καλύτερα πράγματα σε αυτό τον κόσμο και δεν θα σταματήσουμε ΠΟΤΕ να τα αγαπάμε και να τα βουτάμε όλο λαχτάρα στην κούπα με το γάλα- όσο χρονών και αν φτάσουμε.

Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να προσέξεις τη διατροφή σου και θέλεις να μειώσεις την πρόσθετη ζάχαρη; Ε; Να απαρνηθείς ένα μπισκοτάκι το απόγευμα που νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις από τη λιγούρα; Όχι. Σου έχουμε καλύτερη λύση. Μπορείς να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή, η οποία ΔΕΝ έχει ζάχαρη, αλλά κανέλα και μπανάνες, συστατικά που σε συνδυασμό με τα κομμάτια σοκολάτας δίνουν όση γλύκα χρειάζεται στη ζύμη.

Σημείωσε υλικά, βγάλε τα μπολ και ξεκίνα να φουρνίζεις!

Υλικά

1,5 φλ. μαγειρεμένη κινόα

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις**

2 ώριμες μπανάνες, λιωμένες

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτα υγείας (μπορείς να βρεις και χωρίς ζάχαρη)

λίγο αλάτι

1 κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τις μπανάνες με τα αυγά, την κανέλα και το αλάτι.

4. Προσθέτεις σιγά- σιγά την κινόα, το αλεύρι και στη συνέχεια τη σοκολάτα και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Τοποθετείς με τη βοήθεια ενός κουταλιού ζύμη στο ταψί μέχρι να το γεμίσεις (η ζύμη δεν πλάθεται στα χέρια, δοκίμασε αν θέλεις με 2 κουτάλια να φτιάξεις τα μπισκότα).

6. Ψήνεις τα μπισκότα για 15 λεπτά.

** Ξεκίνα με 1/4 φλ. αλεύρι και πρόσθεσε αν χρειαστεί και άλλο καθώς η υφή της ζύμης εξαρτάται από το πόση υγρασία έχουν οι μπανάνες.