ΣΥΝΤΑΓΗ

Περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια; Φτιάξε μπανόφι!

Μπορεί να σου ακουστεί υπερβολικό αλλά εγώ θα το πω. Το μπανόφι (όπως και το τσίζκεηκ) θεωρώ ότι είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σοκολατένιο γλυκό. Είναι δροσερό, δεν σε λιγώνει και μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα γιατί τα μισά υλικά υπάρχουν σίγουρα στο ψυγείο μας.

Αν λοιπόν σου έχουν περισσέψει πασχαλινά κουλουράκια από την μαμά σου και δεν θέλεις να τα πετάξεις μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό μπανόφι. Η συνταγή που ακολουθεί είναι πανεύκολη και μπορείς να την κάνεις ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα από ζαχαροπλαστική.

Υλικά

250 γρ. πασχαλινά κουλουράκια

1 ζαχαρούχο γάλα

4 μικρές μπανάνες

έτοιμη σαντιγύ

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

1. Βγάζεις το χαρτί περιτυλίγματος από το ζαχαρούχο γάλα και τοποθετείς το τενεκεδάκι ΚΛΕΙΣΤΟ σε μια χύτρα γεμάτη νερό (φρόντισε να σκεπάζει οριακά το τενεκεδάκι). Μόλις πάρει βράση το νερό, κλείσε τη χύτρα, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το για 30 λεπτά. Όταν το βγάλεις πρόσεξε να μην το ανοίξεις αμέσως γιατί θα πεταχτεί και υπάρχει κίνδυνος να καείς- περίμενε λίγα λεπτά να κρυώσει.

2. Παράλληλα σπάσε σε ένα μπολ τα κουλουράκια σε μικρά κομμάτια και ρίξε το λιωμένο βούτυρο. Ανακάτεψε πολύ καλά ώστε να πάει παντού το βούτυρο και άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί/ πυρέξ, βάλτο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση. Μέχρι να κρυώσει η καραμέλα και η βάση κόψε τις μπανάνες σε σχετικά λεπτές φέτες.

3. Άπλωσε με μια σπάτουλα την καραμέλα που ετοίμασες, πρόσθεσε τις μπανάνες και τελείωσε το γλυκό σου με μπόλικη σαντιγύ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την έτοιμη σε spray ή να πάρεις την άλλη σε κουτάκι, η οποία θέλει ένα 5λεπτο χτύπημα με το μίξερ.