Οι λαχανοντoλμάδες, αλλιώς

Λαχανοντoλμάδες με μπόλικο λεμόνι και ένα μυστικό υλικό.

Το Tastyday.gr φτιάχνει μία κλασική συνταγή με ένα twist.

Υλικά

1 μέτριο λάχανο

4 λουκάνικα (κατά προτίμηση ξυδάτα Κρήτης)

Αλάτι

Πιπέρι

Ξύδι

Κρέμα λεμονιού ή χυμός 2 μεγάλων λεμονιών

3 ξινόμηλο κομμένα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε χοντρά κομμάτια τα λουκάνικα. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν το λάδι τους.

Ρίχνουμε και τα μήλα. Μόλις και τα μήλα ροδίσουν ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν τα λουκάνικα με τα μήλα.

Προσοχή δεν βάζουμε νερό αλλά αφήνουμε το λάχανο να μαραθεί με τα δικά του υγρά. Μόλις γίνει αυτό ανακατεύουμε βάζουμε το πιπέρι, λίγο αλάτι και αφήνουμε 20 λεπτά να βράσει μέχρι το λάχανο να είναι μαλακό.

Κλείνουμε το μάτι και σβήνουμε με ξύδι και το λεμόνι.

Εναλλακτικά, αντί για αλάτι βάζουμε λίγο σάλτσα σόγιας και μπούκοβο για περισσότερο καυτερή γεύση.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Σοφρίτο: Η παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή

Ψωμάκια με άνηθο

Καλαθάκια με γεύση και χρώμα

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ