Νηστίσιμη συνταγή για σοκολατένιο κέικ

Ποιος είπε ότι την περίοδο της νηστείας δεν μπορείς να τρως σοκολατένια γλυκά;

Έχει ξεκινήσει επίσημα η περίοδος της νηστείας και αν ανήκεις σε εκείνους που για 40 μέρες θα απαρνηθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με κρέας, γάλα και σοκολάτα τότε αυτό το θέμα σε αφορά! Για να μην πιεστείς και στερηθείς πράγματα που σου αρέσουν, όπως ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ, βρήκαμε μια vegan συνταγή που θα αναπληρώσει το κενό της σοκολάτας και πάνω από όλα δεν θα σε φορτώσει με περιττές θερμίδες.

via GIPHY

Υλικά

1 1/4 φλ. αλεύρι

1 φλ. ζάχαρη

1/3 φλ. κακάο άγλυκο

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ αλάτι

1 φλ. ζεστό νερό

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. φυτικό λάδι

1 κ.γ μηλόξιδο

(για την επικάλυψη)

1/2 φλ. ζάχαρη

4 κ.σ μαργαρίνη

2 κ.σ γάλα σόγιας

2 κ.σ κακάο άγλυκο

2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτύρωσε (με τη μαργαρίνη)/ αλεύρωσε το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.

2. Ανακάψετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και στη συνέχεια πρόσθεσε το νερό, τη βανίλια, το λάδι και το ξύδι και χτύπα ελαφρά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

3. Ψήσε το κέικ για 30 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό όταν το βυθίσεις στο κέντρο του ταψιού.

4. Παράλληλα ετοίμασε την επικάλυψη σε ένα μικρό κατσαρολάκι, στο οποίο θα ζεστάνεις τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο. Ανακάτευε το μείγμα συνέχεια ώστε να μην κολλήσει και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη για λίγο. Μόλις κρυώσει λίγο ρίξε τη βανίλια και άπλωσέ το πάνω στο κέικ. Έτοιμο!

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ